Mrtvý muž přichází

72%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Zajímavý snímek na téma trest smrti. Sean Penn zahrál skvěle, Susan Sarandon snad ještě lépe. Vynikající režie, která neustále vkládá divákovi do hlavy myšlenku, že by mu mělo být odsouzeného líto, navíc mu stále dává naději, že je odsouzený nevinný. to vše stupňuje napětí a drží divákovu pozornost až do poslední minuty. Film jinak působí celkem obyčejným dojmem. Moc pěkné.
lamps
lamps
15 150 bodů
9
Bez dlouhého protahování jednoduše brilantní. Susan Sarandon si za svůj výkon Oscara bez debat zasloužila a Sean Penn, jakkoli ho moc nemusím a jinde mi připadá jako silně arogantní frajer, tak v tomto případě by bylo nějaké to prestižní ocenění také na místě. Výborné a silné zpracování příběhu vše jen podtrhuje.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Minimalistický příběh o jednom vrahovi, kterého čeká trest smrti. Příběh je sledován z pohledu Susan Sarandon, která podává fantastický výkon (Oscarem oceněný) a je jen na vás, jestli to Sean Pennovi přejete, nebo ne. Tim Robbins vás nechá vyždímat v příběhu plném emocí a zároveň nakousává i daleko větší témata, jako je kritika americké vlády, odsuzování činů a podobně. Velmi zajímavý snímek, který potřebuje ty správné diváky.
Klajnik
Klajnik
8 473 bodů
4
Lidský příběh o přijmutí viny, potřebě pravdy a křesťanské dobrostrdečnosti. Na můj vkus však příliš jednorozměrné postavy. Herci hrají sice skvěle, ale kdyby tam bylo více dualismu - kdyby jeptiška žijící v idylce mezi černochy měla i vlastní charakterové vady a naopak odsouzenec měl v sobě něco úctyhodného, tak by mě to vtáhlo více. Takhle mi to bylo prakticky fuk. Jasně, trestanec nakonec převezme zodpovědnost za své činy. Právě v takový moment přestane být trest smrti nutný. Hádám ale, že většina takových trestanců odsouzených na smrt nedošla do této polohy a tudíž mě napadá, že jediný důvod, proč je nezabíjet, by měla být naše snaha o jejich porozumění, z čehož si pak lze vzít ponaučení pro vytváření společnosti, která bude předcházet formování těchto lidí. Je dobře, že jsme Breivika hned nepopravili. Je dobře, že o něm Åsne Seierstad napsala knihu (Jeden z Nás), ale nyní už je vše vykoumáno, ten vyjebanej extrémista ani po 10 letech stále nezačal zpytovat svědomí (soudě podle toho, jak heiloval během žádosti o podmínečné propuštění) a tak je jen nespravedlivé, že by měl dožívat v severské base, která je příjemnější než vysokoškolské koleje v Praze. Zpátky ale k filmu. Právě to, že filmový trestanec svůj trest přijme, je zkrátka očekávatelné a film jede v zajetých kolejích. Je to příliš typické a to i po režijní stránce. Rodiče si to užily, ale k tomu maximu, co lze z této látky vytěžit, to má podle mě daleko.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Vždycky jsem byl pro trest smrti a ani Mrtvý muž na tom nic nezmění, nicméně Penn mě po celou dobu přesvědčoval o opaku, nevím čím to bylo, ale asi tím jeho minimalistickým hraním, mimikou .Nevím,nicméně tuším, Penn je prostě Pan herec.