Lost: Missing Pieces

73%

Zajímavosti 6

  • ! SPOILER ! ke dvanácté epizodě: Všeobecně se má zato, že obsahem obálky jsou Benovy rentgeny, které studoval ve třetí sezóně Jack před jeho operací, jelikož tam je vyndavá ze stejné obálky. Tvůrci to však poněkud zamlžili, když prohlásili, že o obsahu obálky se více dozvíme ve čtvrté sezóně ve flashbacku řešícím vztah mezi Juliet a právě Benem. (Info relevantní ke konci února 2008)</
  • Kate, Locke, Sawyer, Sayid, Charlie a Desmond se v žádné z epizod neobjeví. Platí to částečně i o Claire, která je v jednom z dílů sice na kratičký moment přítomna, ale jedná se o záběr převzatý z první sezóny seriálu.
  • Ze třinácti dílů bylo dvanáct natočeno speciálně za účelem tohoto seriálu. Výjimku tvoří dvanáctá epizoda The Envelope, která je jednou z vystřižených scén z úvodní epizody třetí série.
  • Jednotlivé epizody původně měly být dostupné pouze na mobilech v Americe pro klientelu firmy Verizon. Nakonec tato firma získala pouze exkluzivitu a po čase byly jednotlivé díly uvolněny i na internet. Hlavním důvodem byl začátek stávky scénáristů, která mimo jiné ohrozila i začátek čtvrté sezóny. Inspirací byl úspěch předsezóních promo epizod pozdějších sérií seriálu 24 hodin. Tvůrci si tímto chtěli udržet své publikum v natěšení na nové "plnohodnotné" díly.
  • K nápadu se navrátilo v roce 2006, když tvůrci na Comic Conu prohlásili, že blíže neurčený počet dílů vyplní zimní přestávku během třetí sezóny. Koncept byl změněn tak, že Hurley najde funkční Dharma kameru a bude s ní natáčet některé události na ostrově. Z tábora filmařů prosáklo, že některé z takto plánovaných epizod skutečně vznikly. Na veřejnost se však zatím nedostaly. Jeden z důvodů byl i ten, že štáb neměl patřičně ošetřené smlouvy.
  • Projekt byl ohlášen již v listopadu 2005. Původně zamýšlený název byl Lost Video Diaries a koncept byl ten, že díly budou zachycovat momentky ze života přeživších na pláži. Nikoli však hlavních hrdinů seriálu, ale spíše těch co se v seriálu míhají "na pozadí". Tento nápad nebyl dosud realizován (minimálně do března 2008).