Sex ve městě 2

47%

Zajímavosti 11

  • Ve filmu Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda také společně zazpívají karaoke. Samotnou skladbu herečky nazpívaly v manhattanském studiu o několik týdnů dopředu a pak byla použita k synchronizaci při natáčení.
  • I když některé scény se odehrávají v nočním klubu v Abú Dhabí, scéna s karaoke, ke které bylo zapotřebí spoustu statistů a dvě hudební čísla, byla natočena ve studiích Brodway Stages v Brooklynu podle architekta Conwaye inspirované kulatým tanečním parketem, na který King narazil při jednom ze svých průzkumů.
  • Další scény ve filmu „Sex ve městě 2“ tvoří například Samanthina kancelář, pro jejíž vytvoření posloužila restaurace Two Times Square v hotelu Marriot Renaissance New York Hotel Times Square, dále honosný dům Steva a Mirandy v Brooklynu, exteriér nóbl Ziegfeldova divadla, ve kterém se odehrává premiéra Smithova filmu, hala nově zrenovovaného hotelu Empire Hotel, která posloužila jako místo pro natočení after-party po premiéře, a pochopitelně předek Carriina starého bytu na 73. ulici, nacházejícího se na Perry Street v Greenwich Village.
  • Natáčení s našimi čtyřmi hrdinkami na ulicích New Yorku vždy vyžadovalo poměrně značné úsilí na straně herců i filmařů, a při natáčení tohoto filmu tomu nebylo jinak, obzvláště pak při natáčení scény odehrávají se v malém parku na rohu Páté avenue a 59. ulice, tj. v místě, kde obchod Bergdorf Goodman sousedí s Plaza Hotelem. Přestože o pár ulic vedle zrovna vykonával svoji funkci prezident Obama, i tak se našly tisíce čumilů a paparazzi, kteří chtěli zahlédnout alespoň některou z hereček oblečených ve stylu 80. let, kdy Carrie poprvé dorazila do města. Film se natáčel dokonce i uvnitř obchodu, což bylo zcela mimořádné, protože Bergdorf Goodman povoluje natáčení uvnitř jen zcela mimořádně, jako například v roce 1965 při natáčení TV speciálu Barbry Streisand „Mé jméno je Barbra.“ Při seriálu „Sex ve městě“ se v obchodě už jednou natáčelo a při získání opětovného souhlasu obchodu s natáčením byla zvláště nápomocná přesvědčivá producentka Sarah Jessica Parker.
  • Snímek byl do amerických kin doručen pod krycím názvem "Heart of the Desert" ("Srdce pouště").
  • Penélope Cruz se zmínila v rozhovoru s Ellen DeGeneres, že natáčení jejího camea trvalo dvě hodiny a ve snímku chtěla být proto, že je fanynkou Sarah Jessicy Parker a samotného seriálu.
  • Mladá zpěvačka Miley Cyrus se vyjádřila o svém mihnutí ve filmu jako o skutečném zážitku. Natáčela v New Yorku s Kim Cattrall jeden den.
  • Film se natáčel mimo jiné i v Maroku (celkem 6 týdnů). Filmaři původně vybrali lokaci Dubaje, ale Spojené arabské emiráty s natáčením nesouhlasily. Většina natáčení se odehrávala v Marakéši, nicméně prvních pár dnů natáčení probíhalo několik set kilometrů daleko na hranicích Sahary. Ostatně žádný výlet do pouště by nebyl úplný bez jízdy na velbloudovi po poušti. Scéna, jejíž součástí je i oběd v pouštních dunách, se natáčela na stejném místě jako „Lawrence z Arábie.“
  • Evě Green byla nabídnuta role ve filmu.
  • Katie Holmes byla zvažována do jedné z rolí.
  • Victoria Beckham se údajně zajímala o roli ve filmu.