Smrt v Šanghaji

61%
Smrt v Šanghaji
Režisér Mikael Hafström uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v Šanghaji s Johnem Cusackem a světovými hvězdami Li Gong a Kenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Gangsterské téma odehrávající v Číně krátce před válkou nebylo ztvárněno špatně. Vyobrazené situace jsou sice známé, ale v tomto nezvyklém prostředí vyznívají originálně. Akčních scén tu sice moc není, ale když už se nějaká objeví, stojí za to. Styl noir snímku svědčí. Dobová atmosféra je až mrazivá. Krvavé akční scény si tu po dlouhé době zopakoval Chow Yun-Fat. Snímek si nehraje přímo na špionážní film, ani na drama, a už vůbec ne, na akční film, byť je tu od všeho něco. Určitě neosloví masu diváků, ale něco do sebe přeci jen má.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Noir z ne zrovna obvyklého prostředí s luxusním obsazením. Příběh míchá fikci se skutečností a celé to působí, že to takhle klidně mohlo být. Ke špičce žánru ale pořád něco málo chybělo.

Dodatečné informace

Původní název:
Shanghai (více)
  • Čína Smrt v Šanghaji
  • Čína Shanghai
Země původu:
Čína, USA
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
15,3 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění