Survival of the Dead

51%
Survival of the Dead

Svět je přeplněn nemrtvými a jedinou oázou naděje se jeví malý ostrov, naprosto odříznutý od zbytku světa. Problém je v tom, že i ve zdánlivě ideálním místě, kde se podařilo vzít zombie pod kontrolu, nevládne klid. Jsou tu totiž dvě rodiny, které spolu soupeří od nepaměti. A jejich svár je stejně nebezpečný, jako pochodující flák masa lačnícího po lidském mase.




Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
9
Klobouk dolů. Romero má těsně před sedmdesátkou a je čím dál lepší! Kombinace klasické kousavé zombie-satiry s westernovými prvky a ryzími komediálními gagy (!) je obdivuhodná a velmi chutná. Pravda, vůbec to není o strachu, ale to nevadí. Filmařsky je to prakticky bez chybičky, u řady scén jsem se opravdu výborně bavil (třeba celá téměř-komediální-sekvence s výbuchem granátu na mole a následným předáním dynamitu do ruky zombie je naprosto geniální) a postupem času se Romero krásně vyjádří ke všemu, co ho trápí. Poslední záběr je zcela bez debat jednou z nejlepších Romerových scén vůbec. Bezvadná žánrová lahůdka a další Romerova trefná reflexe doby.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
4
Bohužel musím říct že Zombie horory od Romera mam rád ale tohle je rozhodně nejslabší. Potěšilo mně provázání se snímkem Deník mrtvých ale dost mně odrovnala zombie na koni. To jsem jako moc nebral. Romero by se mněl vrátit k dobám Úsvitu mrtvých a Dne mrtvých :( 2* a víc ani ťuk...
Peter12
Peter12
810 bodů
2
Ešte jeden takýto akože zombie horor od G.A.Romera a odoberám ho z mojich najobľúbenejších režisérov. Strašne som sa nudil. Ľudia tam majú hordu zombíkov, nie aby sa tomu venovali ale radšej po sebe strielaju, ako na divokom západe. Zombíci vyzerajú ako po konskej dávke uspávadla aj tak dobehnú luďí. A ta scénka kde sú zombie pripútaní a jeden robí poštára, druhí drevorubača a keď idú okolo ľudia, tak sa ani neotočia a nejdú po nich, to je najhoršia a najtrápnejšia scénka v zombie hororoch. Zombie na koňovi, tak to chce veľkú predstavivosť. Neviem či už mam vysoké nároky na zombie horory ale toto zaradujem medzi najhoršie zombie horory aké som videl.


Dodatečné informace

Původní název:
Survival of the Dead (více)
  • USA Survival of the Dead
  • USA Untitled George A. Romero's Diary of the Dead Sequel
  • USA Untitled Romero Project
Země původu:
USA, Kanada
Rozpočet:
4 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Survival of the Dead