Máte doma lva?

70%
Máte doma lva?
Plakát traileru
Poté co Pepík s Honzíkem najdou zavřenou mateřskou školku, se oba vydají na svou první samostatnou prochazku po Praze, kde se dostanou jak do muzea, tak do kouzelné země. Jak rádi se vrací domů ke svému lvu...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Velmi příjemná dětská   groteska plná fantazie a   kouzel. Dva malý bráškové   Pepík a Honzík spěchají s   taťkou do školky. Mají jet   na výlet. Nestihají a tak je   taťka ještě venku opustí   před onou školkou, vběhne   na poslední chvíli do   autobusu a odjede. Kluci však   zjistí, že je školka   zavřená z důvodu nemoci.   Začnou se tedy toulat   velkoměstem a všímat si   běžných věcí doplněné   svou fantazií. Byť je film   převážně černobílý,   některé důležité věci ve   středu zájmu jsou barevné   (namalovaná červená   helikoptéra na plátně,   žlutý deštník nesoucí   přísný pán v klobouku...)   a některé pasáže jsou   celé přes barevný filtr,   jaké známe třeba s filmu   'Limonadový Joe'. Ony barvy   jsou však tak pobledlé, že   si toho snad málokdo všimne.   Dojde i na animaci soch a   pohádková strašidla.   Zkrátka, dětská fantazie   nemá mezí. Nevím jak v 60.   letech, ale dnešního   dětského diváka tento   snímek těžko zaujme.   Natočeno je to báječně,   ale spíše si z nostalgie   zavzpomíná dospělý divák.   Opomíjený dětský film,   což považuju za velikou   škodu.
Fingon
16 886 bodů
8
Psycho snímek plný mrtvolek a zrychlení obrazu i zvuku, s kreslením do obrazu a animací všeho možného. Většinou fajn, ovšem některé scény - zvláště k závěru - snímek pouze natahují a bohužel nudí.

Dodatečné informace

Původní název:
Mate doma lva? (více)
  • Československo Máte doma lva?
  • Československo Mate doma lva?
  • Československo Czy macie w domu lwa?
  • Československo Do You Keep a Lion at Home?
  • Československo Fantasía en Praga
  • Československo Habt ihr zu Hause einen Löwen
  • Československo Har De en løve hjemme?
Premiéra v ČR:
15. 5. 1964
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění