Leaving Las Vegas

77%
Leaving Las Vegas

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti.




Pete69
Pete69
30 208 bodů
9
Tento film jsem viděl poprvé téměř dvacet let po jeho vzniku a nikdy jsem o něm od nikoho neslyšel... přitom je to taková pecka. Neskutečně toxický film, toxický vztah alkoholika a prostitutky, přitom je to vlastně neskutečná toxická romantika. Parádní výkon Nicolase Cage, krásná a zlobivá Elisabeth Shue.. dojemný příběh s hořkou pachutí.. za mě velká paráda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
8
Protipól Pretty Woman. Silný příběh, nezaměnitelná atmosféra, výborní herci. Nemohl jsem se zbavit pocitu jisté nucenosti toho všeho, ale jinak výborné.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Leaving Las Vegas je skvělý film. Je plný citu a emocí, obsahuje řadu skvěle natočených scén a rozhodně se vymyká každým políčkem šedivému průměru. Je to film odvážný, sprostý, nactiutrhačný a pokud vám ho náhodou někdo bude chtít pustit, nalijte si panáka dobrého bourbonu a pozvání v žádném případě neodmítejte. Herecké výkony Nicolase Cage a nebesky krásné Elizabeth Shue patří na herecký Olymp.

Dodatečné informace

Původní název:
Leaving Las Vegas (více)
  • USA Leaving Las Vegas
  • USA Opustiť Las Vegas
  • USA Via da Las Vegas
Premiéra v ČR:
2. 5. 1996
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
3,6 mil. USD
Tržby:
49,8 mil. USD (celosvětově)