HBO Max se loučí. Streamovací služba se definitivně změnila, přináší druhou Dunu a další novinky

HBO Max se loučí. Streamovací služba se definitivně změnila, přináší druhou Dunu a další novinky
Duna: část druhá | Warner Bros.
Změna z HBO Max na Max probíhá ve světě už posledních několik měsíců a jedná se o následek sloučení studia Warner Bros. s Discovery, k němuž došlo před pár lety. Společnost Warner Bros. Discovery chce dát tímto krokem jasně najevo, že streamovací služba nenabízí jen filmy a seriály dostupné na HBO, což mohlo být pro některé předplatitele matoucí, ale nachází se zde nepřeberné množství titulů z dalších zdrojů.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
  • O2 TV
  • Rakuten
  • Google Play
  • +2
91%
Dnes, tedy 21. května, se celá streamovací služba u nás výrazně mění. Kromě loga prošlo menší obměnou i menu, kde kromě seriálů a filmů dostává dostatek prostoru i nová nabídka. A jelikož pod společnost Discovery patří kanály jako Food Channel, Travel Channel, Discovery či Eurosport, právě na toto bohaté portfolio nyní můžete na Maxu narazit. Na platformu tak nyní přibývá nespočet reality shows, dokumentů, kuchařských pořadů a další tituly.
Velkým trumfem pak bude pro Max právě Eurosport, díky čemuž zde můžete sledovat živé přenosy velkých sportovních akcí jako tenisový turnaj Roland Garros či cyklistické závody Tour de France. Za tento obsah si ovšem připlatíte, ke svému klasickému účtu musíte přikoupit ještě balíček Sport za 70 korun měsíčně. To se bude týkat všech sportovních přenosů kromě toho největšího – letošní olympijské hry budete moci na Maxu sledovat už v rámci základního předplatného.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
Rod draka
Rod draka
Ale zpátky k filmům, mezi něž dneškem přibývá opravdu velký blockbuster a audiovizuální zážitek v jednom. Druhá Duna se po úspěšném tažení kiny stěhuje na domovský stream, a to rovnou v té nejlepší 4K kvalitě. Což je zrovna u jednoho z nejlépe nasnímaných a nazvučených blockbusterů posledních let opravdu potřeba. Právě vyšší obrazová a zvuková kvalita pak bude dalším zlepšením oproti minulé platformě. Max začíná do 4K filmů a seriálů šlapat podstatně razantněji než jeho předchůdce a chce dopřát maximální dostupnou kvalitu co největšímu množství svých titulů, a to včetně seriálových hitů jako Rod draka, Hra o trůny či Euforie.
Stávajícím předplatitelům bude jejich účet i historie přehrávání samozřejmě převedena. Jediné, co nejspíš budete muset udělat, je stáhnout si na svých chytrých televizích novou aplikaci Max, stávající HBO Max totiž logicky končí. Uživatelé mobilních telefonů či tabletů musí aplikaci aktualizovat, případně také stáhnout novou. Standardní předplatné nově stojí 219 Kč/měsíc, Premium koupíte za 299 Kč/měsíc. K tomu si můžete přikoupit ještě zmiňovaný sportovní balíček. Roční předplatné pak nyní můžete získat zvýhodněné o 16 % – standardní balíček pořídíte za 2190 Kč, prémiový za 2990 korun. Jak na vás tato změna zatím působí? Jedná se podle vás o zlepšení?
Podívejte se také na nejlepší filmy dostupné na platformě Max.
Zdroj: Warner Bros. Discovery, Max