„Příliš brzy,“ ozývá se proti přidání Titaniku na Netflix. Načasování je však náhodné

„Příliš brzy,“ ozývá se proti přidání Titaniku na Netflix. Načasování je však náhodné
Titanic | Paramount Network
Morbidní fascinace Titanikem zažívá v posledních dnech nové vzedmutí, taková je zkrátka lidská povaha. Katastrofa svého času největšího parníku všech dob vždy fascinovala svou hrůzostrašností, poetikou i schopností znázornit podobenství celého dvacátého století.
Titan má nyní podobný potenciál, když vyvolává debaty ohledně toho, jak má veřejnost přistoupit k pětici boháčů, kteří se nazdařbůh vydali na dno oceánu, aby si prohlédli masový hrob 1500 převážně chudých migrantů, a za své rozhodnutí zaplatili životem.
Titanic ve 3D: trailer, český dabing | BontonFilm
Mnoha lidem na sociálních sítích připadá nová přítomnost opusu Jamese Camerona na Netflixu jako poslední kapka a tweety odsuzující zpřístupnění filmu získávají výraznou pozornost. Jenže jako celý příběh Titaniku, i aktuální kauza je dílem několika souběžných náhod.
Titanic
Titanic
  • Disney+
  • Google Play
  • O2 TV
  • +2
85%
Jak potvrzují zdroje Variety, Titanic se měl na Netflixu objevit v každém případě. Domluvit práva tak prominentního díla a jeho technické ošetření pro potřeby streamingu ostatně zabere mnohem víc času, než kolik měli kurátoři k dispozici od ztráty Titanu. Netflix se tedy pouze mohl rozhodnout nevydat zakoupený a připravený film. Vzhledem k tomu, že jde o čtvrt století starý snímek dostupný na mnoha jiných online platformách, k tomu asi streamovací gigant necítil důvod.
Vzniklá situace méně než etické otázky ohledně programové skladby Netflixu otevírá možnost diskutovat nad zálibami každého z nás. Protože nebýt enormního zájmu veřejnosti o toto téma, neexistovala by ani kauza Titanu, ani Titaniku. A pokud se podobnými úvahami nechcete nechat zastrašit, v Česku sice Cameronův Titanic není dostupný na Netflixu, najdete ho však na Disney+.
Podívejte se na přehled nejlepších seriálů na VOYO, Disney+, Netflixu a SkyShowtime.