Netflix tasí další šílený dokument, tentokrát o německém ovčákovi, který je milionář

Netflix tasí další šílený dokument, tentokrát o německém ovčákovi, který je milionář
Gunther's Millions | Netflix
Minisérie Gunther's Millions se zaměřuje na případ nejbohatšího psa na světě, Gunthera IV. Gunther se již dříve dostal na titulní stránky novin, když prodal za 29 milionů dolarů své sídlo, které dříve vlastnila zpěvačka Madonna. Pokud jde o peníze, má tento nezvykle šťastný německý ovčák majetek v hodnotě přes 400 milionů dolarů a k pacce řadu vycvičených lidí, kteří se každý den starají o jeho život v luxusu (což přirozeně znamená cestování soukromými letadly, ta nejvybranější jídla, modelky, hotely atd.).

Trailer: Gunther's Millions

Guntherovy miliony
Jak se něco takového stane? Legenda praví, že Guntherův pradědeček původně patřil tajemné hraběnce Karlottě Leibenstein, jejíž syn tragicky zahynul. Protože neměla žádné dědice, odkázala hraběnka své značné jmění milovanému psovi. Dala ho do péče synovu blízkému příteli, italskému dědici farmaceutických firem a začínajícímu impresáriovi jménem Maurizio Mian.
A tady to začíná být zajímavé. Během uplynulých třiceti let Mian vybudoval jménem svého psího šéfa impérium, které zahrnovalo okázalé nákupy nemovitostí, kontroverzní sociální experimenty a jeden z největších daňových podvodů všech dob. A to je podle všeho jen špička čtyřnohého ledovce.
Guntherovy miliony
Guntherovy miliony | Netflix
Je to přesně tak absurdní a šílené, jak se na pořádný dokument o neuvěřitelném skutečném příběhu sluší a patří. Trailer na Gunther's Millions naznačuje, že o tajemství stejně jako o bizarní postavičky nebude nouze. Jak nám ukázal Pán tygrů, Netflix umí najít podivné pohnuté příběhy a vydolovat z nich v dokumentárním formátu maximum. Příběh Gunthera vypadá na další trefu do černého. Na Netflix minisérie dorazí 1. února.

Kinolog: Která postava z Lásky nebeské je nejhorší? A co je na tom filmu vlastně romantického?

Jeden z nejoblíbenějších vánočních filmů obsahuje devět hlavních příběhů. Každý je problematický trochu jiným způsobem. Tento videorozbor neberte jako projev nenávisti, ale spíš jako pobavené pozorování věcí, co jsou pod povrchem.