„Byl jsem z něj vyděšený.“ Mladí herci se Alana Rickmana během natáčení Harryho Pottera báli

„Byl jsem z něj vyděšený.“ Mladí herci se Alana Rickmana během natáčení Harryho Pottera báli
Alan Rickman jako Severus Snape | Warner Bros.
„Účastnil jsem se natáčení sedm týdnů, oni na tom ale pracovali celých 52 týdnů v roce. Tohle byl jejich život od 12 do 22 let. A já je sledoval od postranní čáry a občas jim hodil záchranné lano, protože na všechno bylo málo času,“ komentoval tehdy Rickman výkony mladých herců v čele s Radcliffem, Emmou Watson (Hermiona) a Rupertem Grintem (Ron).
Alan Rickman
Alan Rickman

Herec

„Teprve v posledních letech se mi podařilo sednout si s Danielem v newyorské kavárně. Měl práci v divadle a já zase v jiném. Byl jsem pyšný, když jsem ho viděl v muzikále How to Succeed in Business Without Really Trying (Jak uspět v podnikání, aniž byste se opravdu snažili – pozn. red.). Tančil stejně dobře jako newyorští tanečníci, hodně na tom dřel,“ popisoval Rickman v podcastu.
Dojatý Radcliffe přiznal, že tenhle klip nikdy předtím neviděl. „Alana Rickmana jsem se hrozně bál. Copak se někoho s tak hlubokým hlasem šlo nebát? První asi tři filmy jsem byl vyděšený a myslel jsem si, že mě nenávidí. Až později jsem zjistil, že chápe, jak moc tu práci chci dělat,“ svěřil se Radcliffe v nové epizodě a dodal, že Rickman se pak snažil vidět většinu divadelních vystoupení mladého herce a jednou kvůli tomu dokonce předčasně ukončil dovolenou.
Harry Potter a Ohnivý pohár
zebricek-vsech-potterovskych-filmu-podle-fanynky-41
Harry Potter a Relikvie smrti – část 2
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Princ dvojí krve
Rickman se tedy pro Radcliffa stal jedním z mentorů a důležitých vzorů, představitel Harryho však nebyl jediným mladým hercem, jehož Rickmanovo pověstné charisma děsilo. Na svém instagramovém profilu totiž na podzim roku 2022 vzpomínal Tom Felton (hrající Draca Malfoye), jak mu Rickman při natáčení Prince dvojí krve s vážnou tváří oznámil, aby mu „nešlapal na zasr*ný plášť.“ Felton situaci popisoval s úsměvem, v danou chvíli ale z Rickmana bezesporu šla hrůza. Daniel Radcliffe má tedy štěstí, že se nakonec dočkal Rickmanovy přízně.
Všechny díly Harryho Pottera si můžete připomenout na platformě HBO Max. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších fantasy filmů.
Zdroje: Happy Sad Confused, Variety, JoBlo, Instagram