Lesk a špína formativních gangsterek v šesté epizodě Pop Cooltu dnes večer na Prima Cool

Lesk a špína formativních gangsterek v šesté epizodě Pop Cooltu dnes večer na Prima Cool
Zjizvená tvář | The Caddo Company
POP COOLT powered by Kinobox
POP COOLT powered by Kinobox
79%
Hostem šesté epizody bude tentokrát rapper a milovník bojových sportů Marpo, jenž si jen pár dní zpátky v anketě Zlatého slavíka vyzvedl třetí místo v kategorii Hip hop a rap. Moderátorské duo jej vyzpovídá a zaměří se na koncertování, anglicky zpívané písně, sportovní kariéru, oblíbené videohry, seriálové tipy a zjistí, zda má raději sérii Hvězdných válek či Pána prstenů. Dočkáme se i zábavných kvízů a her, kde Marpo odhalí, zda by dal přednost Frodovi Pytlíkovi nebo Rockymu.
V různorodých rubrikách na vás čeká várka tipů ke sledování, od ujeté hororovky Šťastné a krvavé po napínavé drama Dcera divočiny. Vypečené zajímavosti se dozvíte o kultovním Barbaru Conanovi, podíváte se pod pokličku unikátní historické tuzemské videohry Last Train Home a zjistíte novinky ohledně připravované minisérie The Penguin, která po ukončení stávek konečně pokračuje v natáčení. Okénko Primy Originals zase představí intenzivní dokudrama Porno.
Veřejný nepřítel
| Warner Bros.
Pravidelná expertní rubrika Kinoboxu se u příležitosti 40. výročí od premiéry kokainem prostoupené Zjizvené tváře Briana De Palmy ponoří ke kořenům gangsterského žánru, který se etabloval počátkem 30. let, kdy do Hollywoodu dorazil zvuk a žánrová kinematografie začala nabírat pevné obrysy, z nichž vychází dodnes. Klasický narativ, kdy sledujeme antagonistu stoupat od nuly k nejmocnějšímu postavení ve městě, aby pak následoval tvrdý pád, pochází právě z této doby.
Náš trojlístek titulů zahrne formativního Veřejného nepřítele s démonickým Jamesem Cagneym. Snímek je společně s původní Zjizvenou tváří a Malým Caesarem kanonickým základem gangsterek. Poté rozebereme melancholicky laděné Vysoko v horách, které pomyslně uzavírá zlatou éru žánru a problematizuje osud gaunera, jenž chce s kriminálním životem skoncovat. Výběr uzavřeme neřízenou střelou bratrů Coenů. Jejich Millerova křižovatka z archetypálních žánrových vzorců těží, vyhání je do extrémů a dělá si z nich srandu. Jde o třeskutý portrét amorálního a nevypočitatelného antagonisty.
Příště se v naší rubrice podíváme se na trojici filmových převyprávění legendárních Tří mušketýrů, jejichž další pokračování s podtitulem Milady vstoupí do kin. Novou epizodu sledujte ve 21:30 hodin na Prima Cool. Pokud nestihnete živé vysílání, je možné pořad zdarma zhlédnout na platformě Prima+, kde jsou zároveň k dispozici všechny odvysílané epizody.