Jak jsem poznal vaši matku: Hvězda Prciček dodnes lituje, že odmítla hlavní roli

Jak jsem poznal vaši matku: Hvězda Prciček dodnes lituje, že odmítla hlavní roli
Prci, prci, prcičky | 1999 Universal Pictures
Práce na seriálu vždy vyžaduje od herce několik ústupů, které si musí dopředu dobře rozmyslet, než roli přijme. Seriál totiž, na rozdíl od filmu, nevezme měsíce, ale roky práce. A obvykle to nejde příliš skloubit s jinými projekty, takže člověku uniknou mnohé lákavé nabídky. Každý chce samozřejmě natočit hit, ale i to je v seriálovém světě v podstatě danajský dar, protože pokud se zadaří, smlouva obvykle zavazuje minimálně k jedné další sérii. A to znamená více práce na tom samém. Jistě, jsou to stálé peníze. Ale i koule u nohy, která třeba Toma Sellecka stála roli Indiana Jonese, protože televize, pro níž tehdy točil Magnuma, mu nedovolila dělat současně film.
Úspěšnou seriálovou rolí se navíc herec často zaškatulkuje a pak může mít problém ze stínu televizního fenoménu vystoupit (a že takových už bylo). Není se proto čemu divit, že když Jason Biggs (Jim z Prci, prci, prcičky) dostal nabídku na roli Teda v Jak jsem poznal vaši matku, odmítl ji. A to navzdory tomu, že by hrál s kolegyní z Prciček Alyson "flétnou" Hannigan.
Jason Biggs
Prci, prci, prcičky
"Tohohle rozhodnutí v rámci svojí kariéry asi nejvíc lituji. Tehdy mi nepřišlo, že by to bylo pro mě. Nebyl jsem si jistý, jestli chci dělat televizi a jestli se na to hodím. Ale nechápejte mě špatně, nestěžuji si. Měl jsem veliké štěstí. A pořád jsem tady, to je nejdůležitější. Ale ano, kdybych si měl ve svém životě vybrat jednu věc, kterou bych udělal jinak, vzal bych to. Jednoznačně."
Když se nad tím člověk zamyslí, dá se pochopit, proč chtěli tvůrci pro roli Teda právě Biggse. Je správně ňoumovitý, dokáže být vtipně roztržitý a s Alyson si na place Prciček herecky rozuměli. Fanoušky seriálu každopádně jeho odmítnutí mrzet nemusí, protože Josh Radnor si s rolí poradil skvěle.
Jak jsem poznal vaši matku
jak-jsem-poznal-vasi-matku-hvezda-prcicek-dodnes-lituje-ze-odmitla-hlavni-roli-1