Proč se nový Hellboy nepovedl? Jeho představitel v tom má jasno

Proč se nový Hellboy nepovedl? Jeho představitel v tom má jasno
Hellboy (2019) | Lionsgate
Rozpočet filmu činil asi 50 milionů dolarů, nicméně celosvětově utržil jen 44 milionů, což je pěkná bída. Ani kritici snímek nešetřili. Na webu Rotten Tomatoes od nich má mizerných 17% a od diváků 49%. Podle Davida Harboura, který si ikonickou roli zahrál v novodobé adaptaci populárního komiksu, byl film předen odsouzený k neúspěchu kvůli fanouškům předchozích dvou snímků z roků 2004 a 2008.
"Asi to bylo v háji ještě před samotným natáčením, protože si myslím, že lidi prostě nechtěli, aby takový film vznikl. Tuto ikonickou filmovou věc přivedli na svět Guillermo del Toro a Ron Perlman, kvůli čemuž pak celý internet vykřikoval věci jako: ´Nechceme, abyste na to sahali.´ A poté jsme film natočili, přičemž si myslím, že to byla rozhodně zábava. Mělo to své mouchy, ale byl to zábavný film, i přestože se mnoha lidem vůbec nelíbil. Mají na to samozřejmě právo, nicméně já jsem díky tomu v mnoha ohledech dostal dobrou lekci."
Co se stalo, stalo se. Harbour je ale stále sympaťák, navíc si může těžko jedním špatným filmem zničit reputaci. Tak snad mu bude víc sedět jiná „červená“ role, Rudý strážce, který se objeví v nové marvelovce Black Widow (2020).
David Harbour
Daniel Dae Kim, David Harbour