Amerika znovu útočí svými remaky - tentokrát na Sherlocka Holmese

Amerika znovu útočí svými remaky - tentokrát na Sherlocka Holmese
V Anglii mají několik věcí, do kterých není radno šťourat. V tomto šuplíku, kde se nachází třeba samotná Královna, byste bezpochyby našli i literaturu sira Arthura Conana Doyla. Příběhy o brilantním detektivu Sherlocku Holmesovi v něm leží už přes 120 let a Britové si na ně nenechají šáhnout. Proto, když se Marku Gatissovi a Stevnovi Moffatovi zjevila v hlavě myšlenka převést tuto postavu do 21. století, byla většina populace mírně vyděšena a výsledku se bála. Po zhlédnutí pilotního dílu Sherlocka (2010) ale strach opadl a zavládlo čisté nadšení. Seriál byl inteligentní, vtipný, svižný. Mezi hlavními herci fungovala nezaměnitelná chemie a vygradovaní atmosféry bylo režisérsky skvěle zvládnuto. Sherlock si našel své fanoušky a brzo se dostal i k nám.
Proto jsou v posledních dnech nadšenci (mezi které se řadím i já) dost vystrašeni prvním videem amerického (skoro)remaku. Nejenomže si Američané "vypůjčili" styl seriálu i jeho převedení příběhu do 21. století, ale navíc z role doktora (a nejlepšího přítele Sherlocka Holmese) Johna H. Watsona udělali ženu, kterou hraje Lucy Liu (Charlieho andílci /2000).
Role Sherlocka, v britském seriálu hraného nenapodobitelným Benedictem Cumberbatchem, se v US verzi ujal Jonny Lee Miller (Dexter / 2006, Temné stíny / 2012). Roli inspektora Lestrada získal Aidan Quinn.
První teaser kombinovaný se záběry z natáčení bohužel divácké obavy nesnižuje. Například opravdový Sherlock Holmes by těžko řekl: „Někdy nesnáším, když mám pravdu“. Spíš by si z ostatních utahoval, že si řešení sami nevšimli. Ale to je jen můj názor. Ostatně, posuďte sami na videu níže.
Víte, že …
... Benedict Cumberbatch dostal nabídku na roli Sherlocka díky svému výkonu v Pokání (2007)? Tvůrce zaujal jeho talent a oslovili ho.