Marvelovka Echo překvapila svým rozpočtem. Krvavý seriál si připsal nečekaný rekord

Marvelovka Echo překvapila svým rozpočtem. Krvavý seriál si připsal nečekaný rekord
Echo | Disney+
Pětidílné Echo dějově navazuje na sérii Hawkeye a rozvíjí minulé i současné osudy neslyšící hrdinky Mayi Lopez (Alaqua Cox). Původní obyvatelky, která přišla o oba rodiče a nad níž od mládí držel ochrannou ruku nekompromisní gangster Wilson Fisk alias Kingpin (Vincent D'Onoforio). Trénovaná Maya pro něj zabíjí, ale po odhalení pravého pozadí vraždy svého otce se mu konečně vzepře a prchá zpět do svého rodiště. Fisk, jenž ke své svěřenkyni stále chová i upřímnou náklonnost, se s tím však nehodlá smířit.
Echo
Echo
55%
Na rozdíl od fantaskní marvelovské tvorby, která komiksovou mytologii oživuje především pomocí drahých efektů a akce, se Echo drží při zemi. Spoléhá na emotivní paralely mezi Fiskem a Mayou, příjemně seznamuje s duchovním dědictvím původních obyvatel a ukazuje, že některým komiksovkám to zkrátka nejlépe svědčí na rohu ulice, kde zádumčiví hrdinové a hrdinky svádí fyzické a do dlouhých záběrů inscenované bitky.
Projekce zabere jen tři a půl hodiny a děj není tolik zatížený rozmáchlou akcí, tudíž průměrných osm milionů dolarů na jednu epizodu bylo rozumnou investicí. Nejenže jde o jasně nejlevnější marvelovskou show na Disney+, rozpočet se blíží finančním výdajům za první sérii milovaného Daredevila, které se pohybovaly kolem padesáti milionů (ovšem na ploše třinácti epizod). Daredevil ostatně s prostředím Kingpina nerozlučně souvisí, Onofrio si rozložitého kmotra zahrál v obou seriálech a slepý ochránce newyorské čtvrti Hell's Kitchen se krátce mihl také v novém seriálu.
Echo
Echo | Disney+
Levná minisérie měla u publika úspěch a znovu nastartovala sledovanost právě Daredevila, Hawkeye a také Punishera. Marvel logicky hodlá svou vedlejší a komornější dějovou větev dále prodlužovat a brzy se dočkáme navazujícího seriálu Daredevil: Born Again, v němž se vrátí Onofrio i protagonista v podání Charlieho Coxe. O možném comebacku Mayi Lopez zatím není jasno. Druhé série se zatím nevyvíjí, ale podle kameramanky Kiry Kelly nelze vyloučit, že by se hrdinka s indiánskými kořeny mohla objevit v jiných marvelovských projektech.
zdroje: Forbes, Screen Rant
Prohlédněte si žebříček nejlepších seriálů roku 2024 podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.