Tvůrci Hry o trůny uvedli jedinou věc, kterou by na seriálu změnili. Jejich odpověď fanoušky naštve

Tvůrci Hry o trůny uvedli jedinou věc, kterou by na seriálu změnili. Jejich odpověď fanoušky naštve
Hra o trůny | HBO
Dokud se úspěšný seriál držel předloh z pera G. R. R. Martina, platilo tvůrčí duo Benioff/Weiss za miláčky publika. Jenže knihy, které Martin pořád nedopsal, jim po pěti sériích došly, a tak se museli autoři vydat vlastní cestou. A začalo být zle. Zejména finální osmá řada to i po letech schytává ze všech stran. Mnozí jí vyčítají, že tvůrci sice vsadili na velkolepost a fan servis, ale logika a skvěle napsané postavy si vzaly dovolenou. Poslední řadě je toho vytýkáno hodně, včetně uspěchanosti, nelogičností i nesmyslných scenáristických rozhodnutí. Z původně obdivované dvojice se tak stalo duo vyvrhelů, na něž hejtři nadávají dodnes.
Hra o trůny
Hra o trůny
  • O2 TV
  • HBO Max
89%
Jenže Benioff s Weissem si z toho moc starosti nedělají. Ke Hře o trůny se v rozhovorech vrací jen zřídka, diplomaticky nechtějí toto téma příliš otevírat a soustředí se na premiéru jejich nového sci-fi seriálu Problém tří těles. Nyní však udělali v rozhovoru pro The Hollywood Reporter výjimku. Sdělili zde totiž jednu věc, které na seriálu litují a nyní vědí, že by ji udělali jinak. Pokud si ovšem myslíte, že jejich výtka se týká finále či osudu Daenerys, jste na omylu. A pokud patříte mezi skalní fanoušky, možná vás jejich prohlášení i malinko nakrkne.
Autory totiž nejvíce mrzí, že se více nevěnovali postavě žalářníka Morda. Že vůbec netušíte, o koho se jedná? Nedivíme se vám. Jednalo se totiž o epizodní postavičku pitomého dozorce z Orlího hnízda, která se objevila pouze ve dvou dílech první série. Mord se zde „staral“ o Tyriona, jenž byl uvězněn v nebeské cele. Nakonec ho ovšem Tyrion (jak jinak) uplatil měšcem zlata.
Mord ze Hry o trůny
Mord ze Hry o trůny | HBO
Scenáristy mrzí, že se k této vtipné postavičce již nevrátili, i když o tom původně přemýšleli. „Měli jsme na to i připravenou scénu, která se měla odehrát v taverně. Měla být tuším s Ohařem nebo Brienne,“ prozradil Weiss. „Až později nám došlo, že Mord mohl být majitelem toho hostince a pohybovat se v pozadí,“ dodal. Tvůrce tak ani po letech nepálí žádná z chyb, za něž je fanoušci proklínají, ale ze všeho nejvíce je mrzí jen tento malý fanouškovský vtípek.
Což se dá samozřejmě chápat i jako jistá provokace a rýpnutí do fanoušků, které podobné prohlášení jistě příliš nepotěší. Na druhou stranu, pokud diváci pořád očekávají, že si budou showrunneři seriálu sypat popel na hlavu a nadávat sami na sebe, tak vážně čekají marně. Snad jim udělají Benioff s Weissem radost alespoň svou blížící se sci-fi.
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: The Hollywood Reporter