Chystaný spin-off Hry o trůny čeká zásadní změna. Promění se v animák

Chystaný spin-off Hry o trůny čeká zásadní změna. Promění se v animák
Hra o trůny | HBO
Ve fázi preprodukce se totiž už nějaký čas nachází novinka Nine Voyages, která by chtěla těžit z popularity Rodu draka. Seriál by měl pojednávat o dobrodružstvích jedné z  vedlejších postav, Mořského hada alias Corlyse Velaryona. A každý, kdo četl např. Martinovu knihu Oheň a krev, asi tuší, že tento charakter skrývá ještě velký potenciál. Jedná se o neohroženého mořeplavce, jenž se vydal daleko za hranice Západozemí a navštívil bájná místa i velká města, o nichž se zatím v seriálu pouze mluví. Oblíbený fantasy svět by se tak mohl velmi rozšířit a přinést značce další výrazné zpestření. Jenže právě to je asi důvod, proč se počinu možná nakonec dočkáme v animovaném hávu.
Postava Corlyse Velaryona v Rodu Draka.
Postava Corlyse Velaryona v Rodu Draka. | HBO
G. R. R. Martin totiž na svém osobním blogu odhalil, že Nine Voyages se místo původně plánované hrané verze dočká kreslené podoby. Slavný spisovatel pak toto rozhodnutí plně podporuje. Jedním z hlavních důvodů proměny je samozřejmě rozpočet. Zatímco v původním seriálu by se mořské plavby mezi exotickými městy po výpravné stránce dosti prodražily, animovaná péče stojí nejen méně, ale navíc dá autorům více svobody a prostor ukázat dobrodružství Mořského hada a slavný fantasy svět v celé jeho kráse.
Hra o trůny
Hra o trůny
  • O2 TV
  • HBO Max
89%
Nejedná se o jediný animovaný projekt, na němž se na HBO momentálně pracuje. Podle Martina jsou stále ve fázi plánování další dva počiny. O jejich ději či časovém zasazení se ovšem spisovatel blíže nerozepsal. Na druhou stranu, jiné dva kreslené náměty byly naopak zamítnuty. I když žádný z připravovaných tří animáků zatím nedostal zelenou do produkce, Martin prozradil, že se ve fázi vývoje přeci jen posouvají vpřed. A možná za tím stojí i úspěch netflixovského hitu Modrooký samuraj, na který slavný tvůrce pěje ódy, nemůže se dočkat druhé řady a evidentně by chtěl, aby i v jeho fantasy světě plném draků a incestu vznikl podobný počin. Nechme se tedy překvapit, zda se právě příběh Corlyse Velaryona dočká schválení pro celou řadu.
zdroj: Georgerrmartin.com