Nový Harry Potter se blíží! Studio začalo hledat pro kouzelnickou sérii příští tvůrce

Nový Harry Potter se blíží! Studio začalo hledat pro kouzelnickou sérii příští tvůrce
Harry Potter a Fénixův řád | Warner Bros.
Nové zpracování příběhu o mladém kouzelníkovi, jeho peripetiích v Bradavicích či střetu s Voldemortem si aktuálně přeje asi málokdo, Warneři ovšem na svou streamovací platformu Max potřebují silnou značku, aby nalákali další předplatitele. A jelikož dojení pomyslné krávy v podobě série okolo Fantastických zvířat po třetím díle selhalo, vrací se producenti k jistotě. Seriálový Harry Potter je sice pořád v rané fázi vývoje a zatím není k novince přiděleno oficiálně žádné tvůrčí jméno, to se však může brzy změnit. Na projektu se totiž začíná konečně více pracovat.
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Kámen mudrců
81%
Warneři aktuálně rozjeli kolečko hledání nového tvůrce, jenž si Pottera vezme oficiálně na starosti a stane se pravděpodobně i showrunnerem seriálu. Producenti a hlavouni Warnerů i služby Max nyní rozeběhli maratón schůzek, v nichž jim vybraní autoři budou představovat své vize a náměty, jak knižní ságu na poli sedmi sérií pojmou a co chtějí do populárního kouzelnického světa přinést. V Los Angeles aktuálně probíhá první kolo výběru a tvůrce, jehož pojetí se kravaťákům zalíbí nejvíce, poletí do Velké Británie, kde se zúčastní dalšího „výběrového řízení“.
O práci na kouzelnickém dítku se pak uchází prověření televizní tvůrci, mezi nimi je např. scenáristka Martha Hillier (Poslední království), Kathleen Jordan (Holky na lovu (odměn)), Tom Moran (Ďáblova hodina) či Michael Lesslie (Malá bubenice). Mezi kandidáty jsou američtí i britští autoři a studio se nebrání ani možnosti, že by při navržení dvou slibných vizí vybrala rovnou dva tvůrce. Dá se ovšem očekávat, že velké slovo v rozhodování bude mít i J. K. Rowling, která si stále nechává u knižní ságy zásadní vliv a bez jejího posvěcení příliš mnoho věcí neprojde. Zatím není známo, kdy se výherce aktuálního tvůrčího výběru dozvíme.
Harry Potter
Brumbálova armáda v Harry Potterovi | Warner Bros.
Už teď je však jasné, že první řadu, která bude logicky vycházet z Harryho Pottera a Kamene mudrců, uvidíme na Maxu nejdříve za pár let. V tomto případě se naštěstí nikam závratně nespěchá a bude se jednat zřejmě o náročnou produkci, již věnují tvůrci i producenti obří pozornost. Fanoušci zatím mohou diskutovat o tom, zda se v rebootu dočkáme i cameo roliček někoho z původního obsazení. Co myslíte, narazíme v Bradavicích aspoň krátce na Daniela Radcliffa, Emmu Watson, Ruperta Grinta či Toma Feltona?
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Deadline