Před lety zabil dvě ženy při automobilové nehodě, dnes září na Netflixu v seriálu Zabiják bolesti

Před lety zabil dvě ženy při automobilové nehodě, dnes září na Netflixu v seriálu Zabiják bolesti
Zabiják bolesti | Netflix
Broderick byl na vrcholu slávy v osmdesátých letech, kdy si zahrál ve Válečných hrách (1983) a kultovní komedii Volný den Ferrise Buellera (1986). Už to vypadalo, že se rodí nová hvězda Hollywoodu, ale o rok později zabil dvě ženy v Severním Irsku. Jednalo se o nešťastnou náhodu. Herec při řízení auta špatně zabočil a čelně se střetl s protijedoucím vozem. Mladá řidička i její matka na sedadle spolujezdce byly okamžitě mrtvé, Broderick si odnesl jen pár zlomenin a otřes mozku.
Zabiják bolesti
Zabiják bolesti
76%
Hrozilo mu vězení, nakonec ale k nelibosti pozůstalých vyvázl jen s pokutou. Od té doby jakoby nad ním stín oné nehody zůstával viset. Kariéra sice jela dál a nechybělo několik velkých projektů (dabing Simby ve Lvím králi/1994, Cable Guy s Jimem Carreym/1996, Godzilla Rolanda Emmericha/1998, Inspektor Gadget/1999), plně se ale Broderick nikdy komerčně nezotavil. Letošní rok by pro něj konečně mohl být zlomový, jeho seriálová novinka Zabiják bolesti ovládla Netflix po celém světě.
Zabiják bolesti: trailer | Netflix
Úspěch je to o to překvapivější, že odborné recenze na Zabijáka bolesti jsou spíše vlažnější (51 % na Rottentomatoes), zdá se ale, že téma diváky a divačky dostatečně láká, aby se tím nenechali odradit.
Oficiální anotace šestidílné série, která je inspirovaná skutečností, uvádí: „Drama o příčinách a dopadech krize zneužívání opioidů v Americe, které sleduje osudy jejích viníků, obětí i právničky, co se snaží celé tragédii přijít na kloub.“ Broderick hraje chamtivého miliardáře Richarda Sacklera, prezidenta farmaceutické společnosti Purdue Pharma, který v celé kauze sehrál významnou roli.
Matthew Broderick
Matthew Broderick

Herec, Účinkující

Zabiják bolesti je na Netflixu dostupný s českými titulky i dabingem. Smutnou kuriozitou na závěr je, že Sacklerova příbuzného Arthura hraje v seriálu Clark Gregg, který má za manželku Jennifer Grey. A byla to právě ona, kdo v roce 1987 chodil s Broderickem a která byla přítomna u zmíněné nehody.
Pro další seriálovou inspiraci může přijít vhod žebříček nejlépe hodnocených seriálů na Netflixu.