Volný den Ferrise Buellera

74%
Volný den Ferrise Buellera
Plakát traileru
Ferris Bueller se rozhodl, že si dnes udělá volný den plný zábavy. Má to celé naplánované. Ze školy se už tradičně vymluví na nemoc, a následně s pomocí nejlepšího kamaráda Camerona zařídí omluvenku i pro svou holku Sloane. Společně si tajně vypůjčí největší pýchu Cameronova otce - s láskou opečovávané Ferrari - a vyrazí na výlet do Chicaga. I zdánlivě perfektně promyšlený plán ale může ztroskotat. A to obzvlášť, když na vás má spadeno podezřívavý děkan.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Volný den Ferrise Buellera je splněným snem každého školou povinného puberťáka, který si dokáže představit lepší činnost než jen sedět ve škole a cpát do sebe informace. John Hughes tyto filmy uměl a dokázal přesně vystihnout pocity této generace. Občas je to až moc přitažené za vlasy, ale po celou dobu film nepřestává bavit. Broderick je v hlavní roli výborný a být na ředitelově místě, tak už mě vezou do Bohnic. Potěší i role Jennifer Grey, která ztvárnila sestru Ferrise. No a jako bonus je zde cameo role pro Charlieho Sheena jenž ztvárnil mladíka ve vězí, který je zatčen za drogy( jak překvapivé).
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zábavný den Ferrise Bellera. Je to teenagerský film, ale rozhodně by neměl urazit ani staří diváky. Zábavná mladistvá jízda bez zbytečných trapností, tempo je rychlé a film uteče, jako voda. Občas je to samozřejmě trošku přitažené za vlasy, ale je to komedie, takže za mě naprosto v pořádku - 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Pohodový film, který má příjemné hrdiny (díky sympatickým hercům) a krásně uteče a ještě nás poučí. Kéž by byly dnešní teen komedie alespoň z poloviny takové.


Dodatečné informace

Původní název:
Ferris Bueller's Day Off (více)
  • USA Volný den Ferrise Buellera
  • USA Ferris Bueller's Day Off
Premiéra v ČR:
1. 4. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
6 mil. USD
Tržby:
70,1 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Volný den Ferrise Buellera je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch