Videorecenze: Beckham je příliš dobrý pro tento svět. Polidštila ho však až manželka

Videorecenze: Beckham je příliš dobrý pro tento svět. Polidštila ho však až manželka
Beckham - videorecenze | Netflix
Beckham
Beckham
85%
David Beckham je onen tichý nesmlouvavý dříč, který jen shodou okolností byl (a stále je) zároveň i dost atraktivní muž. To mu později přineslo možnost být modelem a reklamním aktérem. A nepochybně mu to přineslo i pozornost jeho ženy Victorie, která v té době působila v dívčí kapele Spice Girls.
Beckham – videorecenze | Kinobox
Podle dokumentu se však zdá, že to byla právě až Victoria, která v Davidu Beckhamovi objevila i člověka, respektive cítící bytost. A nesmělého nemluvu rozmluvila tak, že byl najednou schopný nejen vyznávat lásku, ale dokonce i řešit jiné své pocity. Jen málokdy mezi hvězdami šoubyznysu vidíme pár, u nějž je dlouholetý vztah tak autentický. Beckham stále zůstává spíše obsedantním pedantem, který pořád uklízí a plánuje, ale je vidět, že s manželkou tvoří velmi sehranou dvojici.
Oba přitom ve svém životě čelili stereotypnímu náhledu od bulvárních médií. On byl vykreslovaný jako nezralý prosťáček a ona jako rozmazlená fiflena. Když David impulzivně, ale nijak nebezpečně nakopnul protihráče při důležitém mezinárodním zápase, stal se objektem mnohaměsíční šikany veřejnosti. Když Victoria odmítla přestěhovat se za ním ihned do Španělska, protože děti neměly zajištěnou školu, nebo když podstoupila císařský řez namísto přirozeného porodu, média to vždy vykládala jako příznak její nafoukanosti.
Dokument oběma poskytuje zadostiučinění. Konečně mohou po letech odvyprávět svou verzi příběhu, která dává smysl. Beckham se ani příliš neobhajuje a zůstává pokorně sebereflexivní. Režisér Fisher Stevens přistupuje k celebritnímu páru s empatií a k fotbalistově kariéře s entuiasmem. Vznikla tak unikátní kombinace intimního portrétu a adrenalinového zážitku, kdy publikum znovuprožívá vzestupy a pády sledovaného protagonisty.