Karel Janák ví, jak sbalit holku. Točí o tom film.

Karel Janák ví, jak sbalit holku. Točí o tom film.
| Dawson Productions
To, že se v ulicích Prahy či jiných českých měst čas od času pohybují filmaři, už se stalo celkem běžnou součástí života. České štáby, které většinou bývají komornější, vzbudí zájem kolemjdoucích či místních především pokud mají ve svém středu oblíbené herecké tváře, ale obvykle se vše obejde bez velkého rozruchu.
Miroslav Donutil, Karel Janák
Karel Janák a Miroslav Donutil. | Dawson Productions
Tým kolem režiséra Karla Janáka, který nyní točí s Miroslavem Donutilem, Matoušem Rumlem, Janem Dolanským a Jakubem Prachařem komedii 10 pravidel, se však hned první den přesvědčil, že pravidla nemusí platit. Přímo do ostrého záběru, který vznikal v podloubí na Maltézském náměstí, totiž vstoupil tajemný muž, který rozhodně nepatřil ani k hercům ani ke komparzu.
Kromě toho, že pokazil záběr, se ale choval mírumilovně, mlčky procházel kolem štábu, pozoroval herce i natáčení, nahlížel režisérovi přes rameno. Na žádosti o odchod však nereagoval, vždy popošel dále, ale brzy se vrátil a znovu zblízka přihlížel. Štábu ani hercům se nepodařilo odhalit, o koho se jedná a jak se mu podařilo na natáčení zabloudit. Po chvilce podivný zjev zmizel v blízkém hotelu a již se neobjevil. Štábu, který pro 10 pravidel točí film o filmu, se neznámého podařilo zachytit, nicméně na uspokojivé vysvětlení, kdo to je a proč se do natáčení připletl, se odpověď nalézt nepovedlo.
Kristina Svarinská, Matouš Ruml
Kristína Svarinská a Matouš Ruml. | Dawson Productions
Komedie 10 pravidel vypráví příběh rozpačitého vědátora Marka, který se beznadějně zamiluje do zdánlivě nedostupné dívky. Jeho odhodlaní přátelé povolají na pomoc Markova otce, úspěšného vydavatele knih na téma: jak získat ženu. Společně začnou připravovat velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? Pokud nebude natáčení i nadále narušováno vpády neznámých osob, mělo by trvat do poloviny října. Premiéra filmu se plánuje na březen příštího roku.