Blíží se další neúplnatní bojovníci s narkotiky. Tentokrát je povede jeden z autorů Perníkového táty.

Blíží se další neúplnatní bojovníci s narkotiky. Tentokrát je povede jeden z autorů Perníkového táty.
Studiu Universal Pictures se podařilo získat filmová práva již před rokem. Román vychází ze skutečných událostí, které se odehrály kolem FBN (Federal Bureau of Narcotics), tedy něco jako Federálního úřadu pro narkotika. Ten sídlil na newyorské adrese 90 Church Street, k níž odkazuje název knihy. Úkolem úřadu bylo v 60. a 70. letech minulého století ničit organizovaný zločin a prodej narkotik. Skupinu v New Yoru tvořilo asi 35 agentů, kteří stáli proti mafii a drogovým kartelům sami bez jakékoli pomoci zvenčí nebo od jiných institucí. Měli malou armádu informátorů, kterou si udržovali dohodami o imunitě a měli tak i dokonalé krytí pro své operace.
boj-s-narkotiky-v-podani-jednoho-z-autoru-pernikoveho-taty
Značně to připomíná nedávno uvedenou (a nepříliš dobrou) gangsterku Gangster Squad, že? I přesto si filmaři snímku od látky mnohé slibují a důvodem je právě scénárista Mastras, který na Perníkovém tátovi odvedl velký a kvalitní kus práce, jež mu vynesla i nominaci na cenu Emmy.
Už jen dodáme informaci, že režírovat by měl Rupert Sanders (Sněhurka a lovec). Produkují Joe Roth, Palak Patel a Deborah Giarratana.