Tržby v českých kinech: Animovaný padouch opět táhne, Revival a Pacific Rim má v závěsu

Tržby v českých kinech: Animovaný padouch opět táhne, Revival a Pacific Rim má v závěsu
Já, padouch 2
Dalo se to tak trochu čekat, že i třetí víkend bude v českých kinech patřich animáku Já, padouch 2. Blockbustery s přemrštěnými rozpočty nezaujaly tolik co záporný hrdina a žlutí Mimoňové. I tak jsou čísla slabá, 2.38 miliony korun na tržbách při návštěvě 17.3 tisíc diváků. Léto zkrátka filmům nepřeje, respektive všude je tolik lákadel nabízejících projekce starších, kvalitních titulů za snížené vstupné, že se do multikina za 159 korun vydá jen málokdo.
Miroslav Krobot, Marián Geišberg, Karel Heřmánek
| BontonFilm
Rozdíl mezi první a druhou příčkou se dá označit jednou drobnou postavičkou Minimoje. Revival režisérky Alice Nellis o víkendu vydělal 2.3 milionu korun. Na Krobota s kytarou a další skotačiny vyrazilo téměř 17 tisíc diváků. Hudební komedie vypráví příběh znovuobnovené skupiny Smoke. Hlavně na známé herecké tváře (Miroslav Krobot, Zuzana Bydžovská, Vojtěch Dyk a další) cílil distributor snímku. Ten byl navíc oceněn diváky na letošním MFF Karlovy Vary. A to se počítá. Pravda, Alice Nellis polevila ve snaze přinášet srdceryvné příběhy, ale co naplat, divák se chce především bavit.
Pacific Rim - Útok na Zemi
S třetím místem se musí spokojit Pacific Rim - Útok na Zemi, akční sci-fi řachanda Guillerma del Tora. Už se to zajídá, chtělo by se říct všem tvůrcům, producentům a distributorům filmových blockbusterů s roboty, kteří se všemožně transformují, mutují, bojují, vybuchují... No vážně. 1.6 milionu korun druhý víkend od uvedení a necelých 10 tisíc platících diváků. To investorům trn z paty nevytrhne. 
Ryan Reynolds, Jeff Bridges
R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
Čtvrtá skončila novinka minulého týdnu, akční komedie s krkolomným názvem R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013). Snímek, kde mrtvého-nemrtvého poldu ztvárnil výtečný Jeff Bridges, vydělal o premiérovém víkendu 1.17 milionu korun při návštěvnosti 7.7 tisíc diváků. Pro milovníky Mužů v černém a Krotitelů duchů zřejmě půjde o zajímavou podívanou. Ostatní se budou povětšinou nudit. Jeden herec film prostě nezachrání.
Univerzita pro příšerky
Přes laťku 1 milion korun na tržbách se přehoupla ještě (nebo už jenom) Univerzita pro příšerky (2013). 1.05 milionu a 7.894 tisíc diváků příliš neoslní. Ale faktem zůstává, že animák je v žebříčku již pátý víkend. A pořád je úspěšnější než velkorozpočtový Osamělý jezdec (2013, 6. místo) nebo
Channing Tatum
katastrofický blockbuster White House Down (2013, 7. místo). V případně posledně jmenovaného snímku je to velké zklamání. A nejde jen o to, že novinku minulého týdnu režíroval Roland Emmerich, mistr katastrofického žánru. Nepadl jen Bílý dům, ale i film nesoucí název sídla amerických prezidentů.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.