První drb o šesté Smrtonosné pasti: Po Moskvě se podíváme do Japonska

První drb o šesté Smrtonosné pasti: Po Moskvě se podíváme do Japonska
Smrtonosná past: Opět v akci
Je opravdu těžké vzít pátý díl na milost. Chybí mu potřebný nadhled, hrdina v něm nekrvácí, místo toho střílí z velkých kanónů, do akce se vrhá bez rozmyslu (aniž by řešil bezpečí jiných lidí), prakticky se nezadýchá a v akčních scénách až nepříjemně připomná přepálené bondovky. Diváci v Americe ho za to patřičně potrestali. Snímek v tamních končinách vydělal jen 67 milionů, což je o polovinu méně, než čtyřka a stal se nejméně výdělečným dílem série vůbec. Konec Johna McClanea to ale ve výsledku neznamená.
Bruce Willis
Smrtonosná past: Opět v akci
Celosvětově totiž Smrtonosná past: Opět (2013) v akci pokořila hranici tří set milionů. A to už je částka, díky které studio vrátilo do hry myšlenku na další díl. Zatím nepadlo oficiální vyjádření, podle šeptandy ale již vzniká scénář (píše jistý Ben Trebilcook) a projekt je prý v rané fázi příprav. Podle Trebilcooka snímek naváže na předchozí díl a přesune děj do Japonska, přičemž šestka by měla být návratem ke kořenům a pro Past znamenat to, co Rocky Balboa (2006) pro sérii o slavném boxerovi.
No, uvidíme...
Bylo by fajn, kdyby se studio chytlo za nos a nechalo šestku udělat někým, kdo sérii rozumí, místo toho, aby podobně jako pětka vznikla jen pro peníze (jasně, i ty tu jde, ale z Opět v akci to čiší až nezdravým způsobem). Pracovní název šestky je Die Hardest, což byl plánovaný podtitul druhého dílu.
P.S. Titulní foto je z premiéry pětky v Japonsku. Už z toho si poměrně lehce vydedukujete, že v tamních končinách Johna vyloženě žerou...