Iron Man 3 dostal navíc 60 milionů, Thor 2 možná konečně našel záporáka

Iron Man 3 dostal navíc 60 milionů, Thor 2 možná konečně našel záporáka
Režisér třetího železného muže Shane Black dostal od hlav Marvelu jednoduchý úkol: udělat z druhého pokračování Iron Mana tu doposud nejlepší komiksovou adaptaci vůbec a aby bylo jasno, že to studio myslí vážně, připsali na rozpočet filmu dalších 60 miliónů. S nimi plecháč překročí rozpočet 200 mega. Novinky se udály i v obsazení - film nabral dva nováčky.
První z nově naverbovaných se přidá na stranu zla. Ve snímku si sice zahraje jen malou, ale zase důležitou roli: Firepowera. To je (laicky řečeno) další člověk, který si na sebe nechá ušít ocelový oblek, s jehož pomocí by rád zničil Iron Mana. Měl by si ho zahrát prakticky neznámý Ashley Hamilton.
Druhý, kdo se k natáčení připojil, už není komiksovým zelenáčem. Jde o Jona Favreaua, režisér předešlých dílů, který si opět střihne Happy Hogana, Starkova vrchního bodyguarda. Třetí Iron Man má obrovský potenciál, doufejme, že ho jen tak nepromrhá. Natáčení již odstartovalo.
iron-man-dostal-navic-60-milionu-thor-noveho-zaporaka
Thorovi 2 kapesné zatím nikdo nezvýšil. Místo toho ale možná dostal vlasatý kovář konečně záporáka. Zatímco Loki chladne v mimozemském vězení, Thor se bude pravděpodobně potýkat s Madsem Mikkelsenem (oponent Bonda v Casino Royale / 2006). Jeho charakter zatím odhalen nebyl a Mikkelsen ani nepodepsal smlouvu, ale o roli Thorova rivala se velmi zajímá a vypadá to nadějně. Uvidíme, co nám Alan Taylor příští rok naservíruje.
UPDATE: Tak bohužel, Mikkelsen účast vyvrátil. Místo toho se na něho můžeme těšit v roli Hannibala Lectera v nové televizní sérii NBC Hannibal. Pro Thora škoda, ale o důvod víc, proč se těšit na příští televizní sezónu.