HBO představí nástupnici Jany Eyrové

HBO představí nástupnici Jany Eyrové
| HBO
Kate Winslet
| HBO
Jméno Mildred Pierceová našinci máloco řekne. Původně (1941) šlo o naturalistický román Jamese M. Caina, později (1945) o oscarový film a nyní v produkci HBO vznikl stejnojmenný pětidílný seriál. Ten má za sebou 21 nominací na televizní cenu Emmy a vypráví příběh čerstvě rozvedené ženy, jež se v období od hospodářské krize až do roku 1940 snaží nalézt štěstí pro sebe i svou rodinu.
Kate Winslet, Guy Pearce
| HBO
Role nezávislé ženy se ujala Kate Winslet, v dalších rolích uvidíme hvězdy jako Guy Pearce, Evan Rachel Wood nebo Melissa Leo. Režisér Todd Haynes má navíc s romantikou už svoje zkušenosti (nominace za nejlepší scénář k Daleko do nebe, 2002) a tak se dá očekávat, že si hrdinčiny životní peripetie i radosti najdou své diváky. Můžete být mezi nimi – první díl poběží na HBO už v pondělí 5. září. Čekání si můžete zpříjemnit jeho synopsí:
hbo-predstavi-nastupnici-jany-eyrove-3
„Glendale, California, 1931. Mildred Pierceová (Kate Winslet), mladá matka s talentem na pečení, se stává slaměnou vdovou poté co vyhodila manžela Berta (Brian F. O’Byrne) z domu. Nyní si musí najít práci, aby uživila sebe a své dvě dcery, jedenáctiletou Vedu (Morgan Turner) a sedmiletou Ray (Quinn McColgan). V pracovní agentuře mají pouze nabídky, které jí připadají pod úroveň, a tak hledá dál. Její kamarádka a sousedka jí mezitím udílí rady ohledně randění, načež si Mildred začne nečekaný románek s bývalým obchodním partnerem svého manžela Wally Burganem (James LeGros). Když Mildred zavolají z agentury a nabídnou jí práci hospodyně v zámožné rodině, zdráhavě souhlasí se schůzkou. Poté co rychle ukončí velmi jízlivý pohovor, hledá Mildred útočiště v místním bistru Cristofor’s Café. A právě zde, s pomocí servírky Idy (Mare Winningham) zasáhne osud…“ (zdroj: HBO)