Harrison Ford jako detektiv Wyatt Earp

Harrison Ford jako detektiv Wyatt Earp
Takového Forda si neužijeme jen v blížícím se blockbusteru Kovbojové a vetřelci (a – když bůh dá – pátém Indiana Jonesovi), ale i v adaptaci úspěšného románu Maxe Allana Collinse Black Hats. Ten vypráví fiktivní příběh z pozdější Earpova období, kdy vyměnil divoký západ za Los Angeles a dělal v něm jak soukromého detektiva, tak i filmového konzultanta. To vám možná zní jako neskutečná hovadina, ale nejde o žádný scenáristický výmysl – tím se skutečně Earp na začátku 20. let minulého století v L.A. živil.
Čistou fikcí bude zvolený případ, ke kterému se Earp nachomýtne. Ukáže se, že syn bývalého parťáka Doca Hollidaye má problémy: zapletl se s mladým gangsterem na vzestupu. A kdo bude oním gangsterem? Samotný Al Capone. To už je docela lákavá zápletka. Scénář napsal Kurt Johnstad (300: Bitva u Thermopyl, připravovaný sequel 300: Battle of Artemisia).
Jsem upřímně rád, že k tomuhle projektu přizvali tvůrci zrovna Forda. Jednu dobu jeho hvězda značně pohasínala (pamatujete ještě na Detektivy z Hollywoodu? Že ne? Tak vidíte!). Je fajn ho zase vidět v plné síle v první lize.