Animovaný Spider-Man je zpátky! Nový kraťas s temnou zápletkou je dárkem pro fanoušky

Animovaný Spider-Man je zpátky! Nový kraťas s temnou zápletkou je dárkem pro fanoušky
Spider-Man: Napříč paralelními světy | Sony
Krátký film The Spider Within: A Spider-Verse Story, který studio Sony Pictures zveřejnilo na svém youtuberském kanále, je totiž hodně netradičním příspěvkem do známého animovaného světa. Ukazuje nám oblíbeného hrdinu Milese Moralese v hodně jiném, ale naprosto realistickém a lidském příběhu. Známá postava se zde totiž vůbec nenavlékne do superhrdinského kostýmu, ani se nepostaví žádnému ikonickému záporákovi. Tentokrát čelí daleko méně vypočitatelnému nepříteli – sám sobě.
The Spider Within: A Spider-Verse Story
The Spider Within: A Spider-Verse Story
73%
Kraťas ukazuje Milese po dalším náročném dni plného povinností a zachraňování New Yorku, kdy ho zkrátka v jeho pokoji přepadnou všechny jeho strachy a úzkosti z vedení dvojitého života. Projeví se u něj panická ataka, během níž se musí postavit svým největším obavám. A nakonec pochopí, že v těch nejhorších chvílích jsou tu pro něj jeho nejbližší a on se nesmí bát o svých problémech mluvit. Jedině tak se totiž situace zlepší.
Film tedy pracuje s vážnými motivy psychických problémů a ukazuje pár takřka až hororových výjevů, na něž nejsme v této značce zrovna zvyklí. Téma psychiky pak není náhodné. Tvůrci totiž na snímku spolupracovali s nadací Kevin Love Fund basketbalového hráče Kevina Lova, která chce pomoci mladým lidem překonat jejich psychické problémy a zároveň říci, že by nemělo být tabu o těchto věcech mluvit. A nutno říct, že film tento cíl splňuje na jedničku a je velmi osobitým a osvěžujícím přírůstkem do známého světa. Snad ale příště dostaneme již plánovaný třetí díl, jehož datum premiéry bohužel stále nebylo stanoveno.
Podívejte se také na žebříček nejlepších animovaných filmů podle databáze Kinoboxu. Spider-Mana zde naleznete hodně vysoko.
Zdroj: Sony Pictures