Režisér oceňovaných Chudáčků představuje nový film plný hvězd. Záhadný projekt budí zvědavost

Režisér oceňovaných Chudáčků představuje nový film plný hvězd. Záhadný projekt budí zvědavost
Kinds of Kindness | Searchlight Pictures
Lanthimos se sebejistě vymanil ze škatulky podivného evropského tvůrce provokativních filmů, které mísí černou situační komiku s hororovými prvky, jež nejčastěji souvisí s tabuizovaným objevováním sexuality. Kontroverzní Špičák, experimentálního Humra a neutěšené Zabití posvátného jelena následovala oscarová Favoritka (2018), v níž se Emma Stone a Rachel Weisz přetahovaly o intimní přízeň královny. Chudáčci loni vkročili do obecně akceptovatelnějšího mainstreamu, ale steampunkový emancipační příběh o poznávání sebe sama si pořád zachoval režisérův autorský um. Oscary zajistil maskérům, kostymérům, lidem od produkčního designu a po napjatém vývoji také Emmě Stone, která porazila Lily Gladstone ze Zabijáků rozkvetlého měsíce.
Kinds of Kindness
Kinds of Kindness
AI
71%
Kinds of Kindness jsou třetí film v krátkém sledu, která Lanthimos s populární herečkou natočil. V Řecku tajně spolupracovali na dalším nespecifikovaném projektu, jehož děj či datum premiéry zatím neznáme. Povídkové dílo, které odkrývá první karty v sotva minutovém traileru, vstoupí do kin už 21. června. Vyprávění má být rozdělené do tří linií – první se zaměří na muže, jenž se pokouší převzít plnou kontrolu nad vlastním turbulentním životem; druhá sleduje policistu, jehož žena se ztratí na moři a po návratu se chová jako někdo úplně jiný; třetí přiblíží pátrání ženy odhodlané nalézt specifickou osobu s konkrétními dovednostmi, která má dispozice k přijetí role spirituálního lídra.
Stylová ukázka do rytmu Sweet Dreams nic neprozrazuje a pouze zásobuje výjevy na slavné herce, kteří se ochotně propůjčili další originální hříčce bez hollywoodských kompromisů. Za scénářem stojí vedle Lanthimose také Efthymis Filippou, jenž má podpis už pod čtyřmi režisérovými snímky, s kamerou stejně jako v Chudáčcích operoval Robbie Ryan a hudbu opět složil Jerskin Fendrix. Ačkoli nám tedy trailer mnoho neprozradí, jen z kontextu a několika charakteristických statických záběrů musí být jasné, na jaké se nacházíme adrese. A kdyby číslo popisné opět evidovali na Oscarech, divit se bude málokdo.
Kinds of Kindness: teaser trailer | Searchlight Pictures
Podobné teaser trailery pro velké filmy už příliš nevznikají a pamětníci si jistě vzpomněli na první video avizující Fincherovy Muže, kteří nenávidí ženy, které strhlo rychlou koláží za zvuků Immigrant Song. Kinds of Kindness jsou stále vzácnějším projektem, jenž by měl uspokojit náročnější festivalové publikum i běžné obecenstvo slyšící na zvučná jména či na ikonickou píseň. Zájem mileniálů by konkrétně mohla rozvířit Hunter Schafer ze seriálu Euforie. Zvuk má však i Lanthimosovo jméno, neboť Chudáčci plní nepřístupného sexu a nestandardní formy v kinech utržili 112 milionů dolarů. Momentálně si je můžete pustit na Disney+ a naladit se na červnové uvedení další nečitelné a skvěle vypadající premiéry s herci, kteří jsou takřka ve všech případech unikátní sázkou na kvalitu.
Podívejte se také na žebříček nejočekávanějších filmů tohoto roku.
zdroj: Collider