Také vám Anakonda s Jennifer Lopez přišla směšná? Co teprve trailer na bláznivý čínský remake

Také vám Anakonda s Jennifer Lopez přišla směšná? Co teprve trailer na bláznivý čínský remake
Anaconda (2024) | Columbia Pictures
V remaku má stejně jako v originálu prsty společnost Sony, přičemž několik let má být ve vývoji také americký remake od scenáristy Evana Daughertyho (Sněhurka a lovec). Čínská novinka s mezinárodním názvem Anaconda ale nabízí materiál, jemuž by západní mainstream asi nestačil. Obrovští hadi si už skládali lidské menu (což vlastně není žádné sci-fi) také v béčkových pokračováních Anakonda: Honba za krvavou orchidejí nebo Děti Anakondy, kde váleli David Hasselhoff nebo John Rhys-Davies, ale Číňané mají přece jen odlišný poetický zásobník.
Anaconda
Anaconda
54%
Upoutávka avizuje nerovný souboj s mýtickým plazem přezdívaným Scarlet Naga a oživuje neurvalou exploatační náturu, kdy vedle agonických úmrtí v sevření šupinatého klubka dojde také na vyjímání hadích mláďat z ušních důlků a na miss mokré tričko – herečka Nita Lei tu Jennifer Lopez zastupuje velmi okázale a její sprška s háďaty okamžitě vstupuje do kroniky zvířecích hororů.
Anaconda: trailer | HKCinema
Namísto dokumentaristů budeme zřejmě sledovat cirkusové osazenstvo, což anakondy přiměje k divočejším gymnastickým kouskům. Akce je ve videu požehnaně, a byť pár záběrů imituje originál, zde se tvůrci spoléhající na digitální efekty mohli vydovádět dosyta. Vše vypadá celkem obstojně a žánrové fanoušky jistě zamrzí, že takové věci se do tuzemské nabídky kin samozřejmě nedostanou.
Původní verze posbírala převážně negativní recenze, ale mezi zastánce se zařadil třeba slavný kritik Roger Ebert. Pro půlnoční projekce jsou Voightův slizký herecký koncert a několik delikátně vtipných úmrtí jako dělané, přičemž atmosféra neproniknutelného pralesa a říčního toku obývaného neodbytně hladovou anakondou má něco do sebe. Čínská Anaconda si zachovává základní dějový mustr, který by měla obohatit také o prastaré zombie, taoisty a podstatně větší nálož akce i hororových vzruchů. A třeba se pak podobným stylem mezi obávané plazy znovu vypraví také v Hollywoodu.
zdroje: Bloody Disgusting, SlashFilm
Prohlédněte si žebříček nejlépe hodnocených hororů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.