Jak moc bude druhý Joker muzikál? Podržte si klobouky, filmaři se neplánují držet zkrátka!

Jak moc bude druhý Joker muzikál? Podržte si klobouky, filmaři se neplánují držet zkrátka!
Joker 2 | Warner Bros.
Joker: Folie à Deux je pro mnohé nejočekávanějším filmem roku. Jednička, ať už patříte k jejím početným příznivcům, nebo hlasitým odpůrcům, rozhodně patří mezi nejvlivnější blockbustery poslední dekády. Je zvláštní, jak málo se zatím Hollywood poučil z úspěchu tohohle filmu, který se agresivně vymezil vůči teen zábavě a nabídl mládeži nepřístupný film, co v kinech přesto trhnul miliardu.
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
AI
79%
Todd Phillips si s druhým dílem může dělat naprosto cokoliv. A tuhle možnost se zjevně rozhodl zužitkovat naplno. Natočí muzikál! To rozhodně nikdo nečekal. Hudba sice v jedničce hrála velkou roli, ne však na rovině, kdy bychom očekávali systematické vyjadřování zpěvem a tancem. Todd je určitě jen hyperbolický a většina filmu bude standardní drama! Nebo ne?
Variety však zjistilo, že ve filmu zazní přinejmenším patnáct předělávek písní spojených především s klasickým Hollywoodem. Specifický příklad je třeba skladba That’s Entertainment spojovaná tradičně s Judy Garland. Mělo by se najít místo pro zhruba dvě nové písně, jinak ale půjde o pastiš. Což samo o sobě není tak moc překvapivé vzhledem k tomu, že už jednička byla pastiší filmových klasik 70. let.
Joker 2
Joker 2 | Warner Bros.
Druhý Joker jde ve stopách Zpívání v dešti a Moulin Rouge! a stane se takzvaným jukebox muzikálem. Tedy takovým, který obsahuje minimum původních melodií a soustředí se na nalezení a předělání existujících populárních hitů. Tento přístup se tradičně považuje za ten „nižší" oproti složení původní hudby, jak ale demonstrují výše uvedené příklady, některé z nejlepších muzikálů jsou jukeboxy.
Vzhledem k tomu, že islandská skladatelka Hildur Guðnadóttir má opět hudební stránku na starost, si můžeme být jistí, že i ty nejrozdováděnější melodie zlaté éry se pod jejíma rukama změní v dunivé a teskné písně. Variety informuje o tom, že její rukopis bude opět všudypřítomný.
Nejfilmovější ze všech filmových žánrů! 11 nejlepších muzikálů všech dob
Téma27. 11. 2022
Nejfilmovější ze všech filmových žánrů! 11 nejlepších muzikálů všech dob
Nyní zbývá jen otázka, jak si s muzikálem poradí Joaquin Phoenix. O Lady Gaga asi v tomto ohledu není třeba pochybovat. Nedávno jsme viděli Wonku, který okouzlit publikum i přes, řečeno mírně, limitované pěvecké schopnosti Timothée Chalameta. Bude jistě zajímavé sledovat, jak se s podobnou úlohou popere oscarový Phoenix.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Variety