Po Barbie nenásleduje Ken, ale The Sims. Margot Robbie se chopí adaptace videoherní legendy

Po Barbie nenásleduje Ken, ale The Sims. Margot Robbie se chopí adaptace videoherní legendy
Barbie | Warner Bros.
Dějová rozvolněnost imitující každodennost a intuitivní potřeby totiž nahrává odvážným vypravěčským konceptům, což jen podtrhuje obliba rozdvojených fikčních světů v kinematografii. The Sims nemají pevný námět, ale mohou se snadno naladit na výrazové a významové prostředky filmů jako Truman Show, Ready Player One nebo Free Guy, v nichž protagonisté nevědomky obývají zvenčí kontrolované prostředí, dle libosti pronikají do virtuální reality nebo jsou přímo videoherními avatary, kteří přijímají lidskou povahu.
Margot Robbie
Margot Robbie

Herečka

Na trochu podobném principu stojí i Barbie, v níž personifikované panenky od Mattela obývají růžolící říši, která velmi specificky zrcadlí rozložení skutečného světa. Robbie si svěží příběh komentující emancipaci i macho tendence vydupala a vedle režisérky Grety Gerwig byla hlavním zosnovatelem letního hitu, který to dotáhl na Oscary i na post nejvýdělečnějšího filmu loňského roku. I když si v The Sims zřejmě nezahraje, její účast a angažmá respektované ženské režisérky prozrazují obdobné tvůrčí záměry.
Scénář napíše Briony Redman, která s Herron spolupracovala na jedné epizodě seriálu Pán času. Režisérka podepsaná pod několika díly Sexuální výchovy má cenné zkušenosti díky první sérii Lokiho, v níž se nořila do časoprostorových paradoxů a dirigovala prostředí s nepřebernými možnostmi. To jí v The Sims přijde vhod, ačkoli zatím nepadlo jediné slovo o přibližném konceptu.
Loki
Loki | Disney+
Videohra má zatím čtyři hlavní edice s množstvím vedlejších spin-offů a hráči si ji považují pro rozvíjení kreativity a představivosti, ale také empatie a porozumění lidským aktivitám a interakcím. Jestliže se podaří sehnat skvělé obsazení (o čemž nelze pochybovat), na odkazu Barbie i globálně zbožňované herní předlohy lze vybudovat i potenciální filmovou sérii, a to v různých lokacích a s využitím více žánrů. Margot Robbie si touto volbou upevňuje postavení hollywoodské osobnosti schopné přitáhnout pozornost na stříbrných plátnech i v produkčních kruzích, přičemž preference ženských tvůrkyň může opět vyústit v rozmanitější a nestandardní projekt s autorským otiskem.
Podívejte se také na žebříček nejočekávanějších filmů tohoto roku.
zdroj: Collider