Úzkost, závist i stud. Návrat animáku V hlavě ukazuje nové emoce a baví stejně jako před lety

Úzkost, závist i stud. Návrat animáku V hlavě ukazuje nové emoce a baví stejně jako před lety
V hlavě 2 | Falcon
První díl byl esencí v podstatě všeho, co jsme měli na Pixaru vždycky rádi. Nabídl hravou podívanou s postavami personifikovaných pocitů, která se ovšem díky skvěle vystavěnému scénáři probíhajícím na více úrovních proměnila v emocionální jízdu, u níž jedno oko nezůstalo suché. A navíc dokázala s motivem dospívání a složitých emočních procesů pracovat chytře a vyspěle, takže výsledek si možná v některých momentech užili víc dospělí než jejich ratolesti.
V hlavě 2
V hlavě 2
AI
73%
V hlavě 2 pak nemusí být žádným zbytečným přívěskem. Vyrůstání a dospívání totiž skýtá mnoho možností, jak příběh okolo niterných pocitů posunout dál a obohatit ho o řadu životních zkušeností, jimiž si prošla většina z nás. A toho hodlají tvůrci druhého dílu evidentně využít. Riley se tak dostává na střední školu, což vyžaduje začlenění do nové skupinky spolužáků, nalézání nových kamarádů, ale také celou řadu dalších výzev a výskyt dosud neznámých pocitů.
A právě nové pocity se do hlavy Riley nyní nastěhují a nechybí mezi nimi Úzkost, Závist, Stud ani Nuda. Staří hrdinové v čele s Radostí a Smutkem se snaží s novými emocemi vyjít, ty ovšem brzy převezmou vládu a zejména Úzkost začíná dostávat Riley pod svou kontrolu.
V hlavě 2: trailer, české titulky | Falcon
Tvůrci tak hodlají evidentně nápaditě i prověřeným stylem vytěžit motiv nastupující puberty a středoškolská klišé, která budeme prozkoumávat z hlediska vnitřního světa mladé hrdinky. A v nové upoutávce to opět vypadá na hravou zábavu plnou vděčného humoru a vtipného zobrazení jednotlivých emocí i dalších osobnostních či vtipných faktorů v čele se sarkasmem. Na tvůrčím stylu se nic nezměnilo, setkání se starými známými budí důležitou nostalgii a zároveň se tu nabízí další emocionální a poutavé vytěžení coming-of-age zápletky. Že by se Pixar po spíše průměrných kouscích typu Mezi živly, Proměna a Rakeťák vrátil zpět na vrchol? Už bychom to celkem uvítali.
Podívejte se také na žebříček nejlepších animovaných filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Pixar