Odvážná Vaiana a Toy Story hlásí návrat. Kdy se dočkáme dalších sequelů?

Odvážná Vaiana a Toy Story hlásí návrat. Kdy se dočkáme dalších sequelů?
Moana 2/Toy Story 5 | Walt Disney Pictures
Odvážná Vaiana 2 (Moana 2) v režii Davea Derricka Jr. zamíří do kin 28. listopadu letošního roku. Oficiální zápletku sice ještě neznáme, ale Vaiana by ve svém novém dobrodružství měla vyslyšet volání svých předků a vyrazit do vzdálených moří Oceánie. Po boku jí bude stát věrný Maui i zcela nová posádka mořeplavců z rodného ostrova. Disney kromě daných informací vydalo i první obrázek z filmu, včetně kratičkého videa. V originálním znění se Vaiany a Mauiho i podruhé ujmou Auli'i Cravalho a Dwayne Johnson. A doplnit bychom měli i informaci, že na rok 2025 Disney plánuje i hranou verzi Vaiany a druhý díl animovaného Zootropolis (Zootopia).
Moana 2
Moana 2 | Walt Disney Pictures
Studiu Walt Disney Animation se v několika posledních letech s novými animovanými snímky nedaří tak, jak by si představovalo, a proto pozměnilo taktiku a rozhodlo se vsadit na osvědčené projekty a značky, na které publikum slyší. Odvážná Vaiana si vedle zmíněného návrhu na Oscara počínala úspěšně i v oblasti tržeb (690 milionů dolarů utržených v kinech hovoří za vše) a přinesla dechberoucí příběh s úžasnými kulisami nepříliš známého světa a povedenou animací. Vtipné Zootropolis Oscara vyhrálo a o fenoménu série Toy Story se ve svém článku rozepsal již kolega Jakub Vopelka, stejně jako o snaze oživit Ledové království (Frozen) druhým pokračováním (oba jeho články najdete v souvisejících článcích). Myší dům vsází na jistotu a doufá, že se mu to vyplatí.
Moana 2: první ukázka | Walt Disney Pictures
A u Toy Story by to mělo vyjít, zvláště pokud se zachová tvůrčí tým. V roce 2019 vyšlo Toy Story 4 a všichni věřili, že se jedná o poslední filmové dobrodružství Buzze a Woodyho. Nyní už ale víme, že tomu tak nebude. Oba hrdinové se vrátí do kin ještě minimálně jednou a stane se tak v roce 2026. Na stejný rok připadá i premiéra Ledového království 3.
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných filmů podle databáze Kinoboxu.
zdroje: Screen Rant a Animation Magazine