Hotový a chválený film o kojotu a ptáku Uličníkovi studio vážně smaže. Finančně se to vyplatí

Hotový a chválený film o kojotu a ptáku Uličníkovi studio vážně smaže. Finančně se to vyplatí
Coyote vs. Acme | Warner Bros.
Maskotem jeho hrůzovlády se stalo stažení již dokončené Batgirl, v níž se vrátil do své nejslavnější role i Michael Keaton. Snímek se na testovacích projekcích dočkal relativně spokojeného přijetí, ale padlo rozhodnutí, že bude lepší ho prostě skartovat a odepsat si náklady z daní. To je samozřejmě nestandardní, zvlášť když se testovací reakce pohybovaly nad průměrem.
Batgirl zrušena: Téměř hotový komiksový film míří do trezoru a studio ho nikdy nehodlá pustit divákům
Filmy5. 8. 2022
Batgirl zrušena: Téměř hotový komiksový film míří do trezoru a studio ho nikdy nehodlá pustit divákům
Druhým projektem, který koketuje se stejným osudem, je celovečerní snímek sledující pověstné kreslené figurky kojota a ptáka Uličníka , v němž se po vzoru Space Jamu mísí klasická animace a hraní herci. Již dotočený snímek za 70 milionů dolarů, na němž se scenáristicky podílel i nový šéf filmových DC komiksů James Gunn, se nikdy nedostal do distribuce a poslední měsíce se rozjímalo, jak to s ním dopadne.
Veřejnost nemohla uvěřit tomu, že by opravdu nespatřil světlo světa. Jeho testovací publikum bylo ještě spokojenější než v případě Batgirl, považovalo se tedy za možné, že když Zaslav nemá zájem se snímkem zabývat, za nějakou pěknou jednorázovou sumu ho prostě prodá. A zájemci by se našli! Studio po negativní veřejné reakci na své čachry oznámilo, že je připraveno přijímat nabídky. Učinili ji Netflix, Amazon i Paramount, z nichž poslední jmenovaný věřil kojotovi natolik, že pro něj chystal kinodistribuci oproti pouhému uvedení na streamu.
nestastnych-13-legendarnich-filmu-ktere-nespatrily-svetlo-sveta-gladiator-2-kde-chce-maximus-zabit-jezise-nicolas-cage-jako-superman-a-nejdesivejsi-hitchcock-3
Batgirl | Warner Bros.
Jenže jsme byli všichni naivní. Zaslav pravděpodobně jen uspořádal divadýlko pro veřejnost. Vypočítal si, že žádné tržby ani prodej nemohou být stejně výhodné jako daňový odpis, odmítl tedy všechny nabídky. Nyní je pravděpodobné, že čeká Kojota a Uličníka stejný osud jako Batgirl a například snímek o Scooby-Doo, tedy úplné smazání veškerého materiálu. Film pak prakticky přestane existovat. V analogové době by byla šance, že některý z nespokojených tvůrců skryje kopii materiálu u sebe na půdě, to ale vzhledem ke kvantu digitálních dat a komplikaci jejich skladování není pravděpodobné. Pokud Warneři snímky smažou ze svých serverů, nejspíš opravdu navěky zmizí šance je uvést nebo zhlédnout.
Nešťastných 13 legendárních filmů, které nespatřily světlo světa. Gladiátor 2, kde chce Maximus zabít Ježíše, Nicolas Cage jako Superman a nejděsivější Hitchcock
Téma14. 8. 2022
Nešťastných 13 legendárních filmů, které nespatřily světlo světa. Gladiátor 2, kde chce Maximus zabít Ježíše, Nicolas Cage jako Superman a nejděsivější Hitchcock
Bezohledné a vypočítavé jednání vyvolává vlnu nevole z mnoha důvodů. Filmaři dostali za svou práci sice zaplaceno, na tom se nic nemění, přesto je frustrující, že jejich plody jejich úsilí nikdo nebude moct vidět a doopravdy posoudit. Nemluvě o tom, že by nám prospěl povedený rodinný film, který by nám zvedl náladu. Ze všech projektů, jimž hrozí likvidace, k tomu měli Kojot a Uličník největší předpoklad.
Samozřejmě, že když v textu píšeme „Zaslav tohle“ a „Zaslav tamto“, tak trochu uměle nasazujeme korporátnímu zlu jednu konkrétní tvář. Zaslav by neměl možnost vést osobní hrůzovládu, kdyby nešlo o směr, jakým se studio jako celek chce vydat. Je to smutné, ale není tu na koho se obrátit a odkud čekat záchranu, pokud se proti Zaslavovi neobrátí akcionáři. A jakmile se jedno studio rozhodlo pro tak drastické rozhodnutí, máme tu velmi nebezpečný precedent. Stejný osud nyní ostatně dost možná čeká i dotočené sci-fi The Mothership s Halle Berry , tentokrát pod dohledem Netflixu.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Variety