Conan projde plastikou

Conan projde plastikou
Barbar Conan | Universal Pictures
conan-projde-plastikou-1
Vlastně to není žádné překvapení. Zakletý projekt, kolem kterého se točila pěkná řádka režisérů (Neil Marshall, Brett Ratner) nakonec skončil v náručí Marcuse Nispela, který se etabloval jako celovečerní klipař hororových dílek, využívající vnadů mladých hereček (Texaský masakr motorovou pilou, Pátek třináctého). Do žánru fantasy nakoukl jen jednou. A nebyl to pěkný pohled  - Cesta bojovníka v zásadě dopadla přesně tak, jak se od Nispela očekávalo. Jako mentálně slaboduchá podívaná s neuvěřitelně směšnými triky. Jediným pozitivem byla jistá žánrová špinavost a dospělejší výběr herců (přesto tu o obnažené hrudě nebyla nouze). Těžko říct, jestli tenhle kousek skutečně stačil k tomu, aby dostal koprodukci Lionsgate a Millenium Films Nispel na starost. Pokud ano, šetří se v Hollywoodu víc, než by bylo zdrávo.
conan-projde-plastikou-2
Přejděme ale k tomu podstatnému. Conan, který se začne natáčet 15. března, už má tvář. Zahraje si ho Jason Momoa. Kdo to je? Fanoušci       Hvězdná brána: Atlantida jeho hláskaře Ronona Dexa dobře znají, pro ostatní zmíníme, že jde o chlapíka, který se od dráhy modela dostal až k herectví a minimálně ve zmíněném seriálu projevil slušné fyzické dispozice. Přesto je to výrazný odklon od původního Conana, který působil podstatně syrověji. Nikdo nicméně od Nispelovy vize neočekává atmosféru původního filmu. Již podle oznámeného obsazení není pochyb, že se bude hrát na mladší strunu, ve které budou chybět jen džíny od Levisu. Přesto je obsazení Momoy krokem k lepším zítřkům. Charisma tenhle rodilý Havajan rozhodně má a pokud to Nispel úplně nezvrtá, minimálně by se mohla zrodit nová akční hvězda. Na konec jen dodejme, že rozpočet snímku je slušných 100 milionů a Nispel dostal (i přes tuhle sumu) překvapivě zelenou na R-kovou přístupnost.
Víte že?...
...Arnold Schwarzenegger v původním snímku Barbar Conan z  roku 1982 musel polevit v posilování, protože jeho prsní svaly byly tak veliké, že nemohl správně používat meč?