Indiana Jones se vrací! V novém dobrodružství ale Harrisona Forda neuslyšíte

Indiana Jones se vrací! V novém dobrodružství ale Harrisona Forda neuslyšíte
Indiana Jones and the Great Circle | Lucasfilm Ltd.
Již nějakou dobu víme, že se tenhle kousek připravuje. Zatím jsme však o moc víc informací neměli. Nyní tu máme nejen oficiální název – Indiana Jones and the Great Circle –, ale také první trailer.
Indiana Jones and the Great Circle | Bethesda
Nečekané je, že půjde o hru pro jednoho hráče z pohledu první osoby. Pokud jde o zasazení, odehrává se mezi událostmi filmů Dobyvatelé ztracené archy a Poslední křížová výprava. Zlověstné síly pátrají po tajemství starověké moci spojené s Velkým kruhem a zastavit je může jen jeden člověk – Indiana Jones. Filmovou akční adventuru vytváří MachineGames, oceňované studio, které stojí za nedávnou sérií Wolfenstein, a jejím výkonným producentem je zkušený herní designér Todd Howard.
Přestože má Indiana Jones tvář Harrisona Forda, herec ho nedabuje. Tuto úlohu převzal Troy Baker, známý především díky roli Joela ve videohře The Last of Us. A zdá se, že byl pro produkci velkým přínosem. „Nejenže je to velmi dobrý herec, ale také docela hodně přispívá k tomu, aby hra byla skutečně lepší,“ uvedl pro Entertainment Weekly spoluzakladatel a hlavní herní designér MachinesGames Jerk Gustafsson. Baker se totiž podílí nejen na dabingu, ale i na motion capture.
Indiana Jones and the Great Circle
Indiana Jones and the Great Circle | Lucasfilm Ltd.
Gustafsson dále řekl, že chce, aby hra působila jako dávno ztracený film o Indiana Jonesovi z 80. let. V roli Indyho si budeme moci zvolit přístup, zda se plížit kolem nepřátel a likvidovat je tiše, nebo se pustíme do pořádné rvačky. Samozřejmě nebude chybět ani spousta hádanek, které budeme muset vyřešit při prozkoumávání lokací po celém světě. Dojmy z traileru jsou každopádně zatím rozpačité. Pohled z první osoby není úplně to, co bychom od podobné hry očekávali, a i grafika dvakrát neoslní. Hře se nicméně nedá upřít, že poměrně věrně imituje styl a atmosféru původních filmů s Indym.
Hra Indiana Jones and the Great Circle bude dostupná během podzimu letošního roku pro PC a konzole Xbox Series X/S. Od prvního dne bude dostupná i v rámci předplatného Xbox Game Pass.
zdroje: Entertainment Weekly, Konzolista, Joblo