Barbar Conan se vrací v nečekané podobě. Od avantgardního režiséra s ženou v hlavní roli

Barbar Conan se vrací v nečekané podobě. Od avantgardního režiséra s ženou v hlavní roli
Barbar Conan | Universal Pictures
Conann
Conann
58%
Popsat tenhle projekt slovy je něco, nad čím by si filmoví vědci mohli lámat hlavy týdny. Ale pro představu, dejme tomu, že je v novém filmu motiv Conana naroubovaný na estetiku Šíleného Maxe, kterého si vzal do parády extrémně alternativní filmař. Víc o formě napoví vydaný trailer.
Conann: trailer | Altered Innocence
Francouzský import s genderově změněným převyprávěním conanovského mýtu měl v evropských kinech premiéru loni, kdy se dočkal některých velmi oslavných recenzí (ale nešlo o nijak širokou distribuci, takže ohlasů je zatím poskromnu). V USA Conann vstoupí do kin 2. února 2024.
Snímek natočil avantgardní filmař Bertrand Mandico, režisér fantasy Divoši (2017) a sci-fi After Blue (Zatracený ráj, 2019). Divoši byli u nás k vidění na Mezipatrech, After Blue na Festivalu otrlého diváka, kde se své malé české premiéry dočkal i Conann. A i tady ohlasy nebyly marné. Doufejme proto, že to není jeho poslední výlet do vod české distribuce.
Arnold Schwarzenegger vzpomíná, jak během natáčení Barbara Conana trpěl jako zvíře
Filmy14. 10. 2023
Arnold Schwarzenegger vzpomíná, jak během natáčení Barbara Conana trpěl jako zvíře
Pro ty z vás, kteří neznáte předlohu: Barbar Conan je postava, kterou v roce 1931 vytvořil spisovatel Robert E. Howard. Conan byl mocný a zároveň lstivý válečník žijící ve fiktivním Hyborském věku na Zemi. Conan si získal slávu v knižní podobě, v 70. letech minulého století mu další fanoušky přinesla komiksová série od Marvelu a poté film z roku 1982 s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli.
Barbara Conana najdete v nabídce Disney+ s českými titulky. A podle našeho Kinobox žebříčku to není zdaleka jediná akční klasika, která tam stojí za pozornost.
zdroje: Giant Freakin Robot, Rottentomatoes