Video: Wonka baví svět už 60 let. Každý jeho představitel okouzlil diváky jiným způsobem

Video: Wonka baví svět už 60 let. Každý jeho představitel okouzlil diváky jiným způsobem
Wonka: Který je ten nejlepší? | Kinobox
Pan Wonka a jeho čokoládovna (Willy Wonka & the Chocolate Factory )
Pan Wonka a jeho čokoládovna
Pan Wonka a jeho čokoládovna
73%
Příběh o Karlíkovi a továrně na čokoládu napsal Roald Dahl již v roce 1964, přičemž filmové zpracování následovalo pouhých 7 let na to. Tenkrát se jednalo o zábavný a barevný film, jenž mířil primárně na děti. Pan Wonka a jeho čokoládovna dokázal obstát ve zkoušce času a do dnes je považován za výborně zpracované dílo. Bohužel pro něj, ho však zastínili novější kolegové, což mu však nijak neubírá na kvalitách. Pěkné prostředí, chytlavé písničky a hlavně poselství dělá ze staršího filmu klasiku, která nestárne.
Karlík a továrna na čokoládu ( Charlie and the Chocolate Factory )
Karlík a továrna na čokoládu
Karlík a továrna na čokoládu
78%
V roce 2005, přišel remake od Tima Burtona, který je snad ze všech nejznámější. Burtonovo ikonické prostředí barevnému příběhu náramně sedlo a lehká temnota dodala snímku tu pravou atmosféru. Pan Wonka v podání Johnnyho Deppa byl výstřední tím nejzajímavějším způsobem a písní od umpa-lumpů se člověk zbavuje jen těžko. Tim Burton se rozhodl, na rozdíl od prvního filmového zpracování, více držet předlohy. I přesto se mu povedlo vměstnat do snímku i nové prvky. Wonkovu výstřednost zdůvodnil špatným vztahem s otcem, jenž mu zakazoval jíst sladké, které malý Willy tak moc miloval. Karlík a továrna na čokoládu je dnes již také jistou klasikou, která nás dokáže učarovat i po letech.
Wonka: Který je ten nejlepší? | Kinobox
Wonka
Wonka
Wonka
78%
Nejnovějším přírůstek je, jak jsme již zmínili, Wonka. Snímek s jednoduchým názvem se tentokrát rozhodl jít jiným směrem a místo převyprávění již známého příběhu se pokusil proniknout hlouběji do života výstředního majitele továrny. Měli jsme tak možnost vidět mladého Willyho v jeho cestě za nejlepší čokoládou, jakou kdy svět viděl. Pohádkový vizuál a muzikálové pojetí dělá z Wonky odlišujícího se parťáka starším kolegům, který rozhodně neurazí. A nejenom to, on dokonce i nadchne. Timothée Chalamet je ve své roli uvěřitelný a dobrý, takže pokud jste Wonku ještě neviděli, utíkejte do kina, ať můžete tento zážitek zažít na tom největším plátně.
Wonka
Wonka | Vertical Entertainment
Tři filmy se již pokusily přenést divákům na plátno to, co měl Roald Dahl v hlavě. Ačkoliv se jedná o výborná díla, lehce nás zaráží, že se ještě nikdo nepokusil zfilmovat knižní pokračování Karlík a skleněný výtah. Možná se toho, však dočkáme v budoucnu, jelikož Wonka si momentálně v kinech nevede vůbec zle.