Carl ze Živí mrtví se ujme role Petera Parkera v hororové verzi Spider-Mana

Carl ze Živí mrtví se ujme role Petera Parkera v hororové verzi Spider-Mana
Moucha | 20th Century Fox
Filmová série Spider-Man je tu s námi od roku 2002, kdy režisér Sam Raimi vyslal Petera Parkera do kin s tváří Tobeyho Maguirea. Od té doby se hrdina několikrát změnil, origin také, ale oblíbenost postavy zůstává. A vlastně i příběhový rámec. Takže je načase zkusit něco nového –⁠ hororovější verzi, která by po vzoru legendární Mouchy (1986) Davida Cronenberga nedala hrdinovi do vínku jen lezení po stěnách, pavučiny, zesílené smysly a prostě cool fíčury, ale i nepříjemnou tělesnou mutaci.
Bohužel nejde o snímek, který by oficiálně spadal pod MCU nebo do současného Spiderversa. Připravovaný hororový projekt je fanouškovským filmem, který natáčí jistý Andy Chen s Chandlerem Riggsem v roli Petera Parkera. Riggs se proslavil rolí Carla v úspěšném zombie seriálu Živí mrtví.
Další podrobnosti k filmu v tuhle chvíli nemáme, rozhodně ho však budeme bedlivě sledovat. Překvapivě nejde o první pokus o natočení hororového Spider-Mana. Již v roce 1985 vlastnila práva na milovaného superhrdinu společnost Cannon Films, jejíž vedení uvažovalo o hororové verzi, která by byla na hony vzdálená typickému příběhu o Spider-Manovi. Ve skutečnosti měla jejich vidina mnoho společného se zmíněnou Mouchou. Film však nebyl nikdy natočený a Cannon nakonec o práva přišel.
Jak moc oblíbený Spider-Man je, to zjistíte v Kinobox žebříčku nejlepších komiksových filmů.
zdroje: Giant Freakin Robot, X