Krotitelé duchů mají napilno. První trailer odhaluje třetí pokračování legendárního filmu

Krotitelé duchů mají napilno. První trailer odhaluje třetí pokračování legendárního filmu
Krotitelé duchů: Odkaz (2021) | Sony
Krotitelé duchů: Říše ledu
Krotitelé duchů: Říše ledu
65%
Odkaz šel do kin v listopadu 2021, kdy lidé kvůli koronaviru do kin přece jen tolik nechodili. Teenagerská varianta původních dvou filmů, v níž se s nadpřirozenými bytostmi utkal třeba Finn Wolfhard ze Stranger Things, přesto vydělala 204 miliony dolarů při třetinovém rozpočtu. Dokráčela si rovněž pro pochvalné recenze a přivedla řadu kvalitních herců a hereček, kteří si své role zopakují i v nadcházejícím snímku.
Krotitelé duchů: Říše ledu: teaser trailer | Falcon
Jason Reitman zůstává v pozici producenta a spoluscenáristy, režie se tentokrát chopil Gil Kenan (V tom domě straší!). Vrátit by se mělo původní žijící herecké trio ve složení Ernie Hudson, Bill Murray a Dan Aykroyd, jež se zatím objevilo ve všech filmech včetně ženského spin-offu. Jednasedmdesátiletý Aykroyd v létě hovořil s magazínem Metro, pro který vyzdvihoval „nádherný a srdceryvný příběh s velkou hrozbou a několika strašidelnými momenty“.
Aykroyd rovněž potvrdil dříve zpochybňovaný návrat Billa Murrayho a ocenil novou hereckou sestavu, jíž veteráni pomyslně předávají štafetu. Stejně jako v Odkazu se můžeme těšit na Finna Wolfharda, Paual Rudda, Carrie Coon, McKennu Grace a Williama Athertona. K nim nově přibyly výrazné posily jako Kumail Nanijani nebo Patton Oswald. Tentokrát se bohužel nedočkáme Sigourney Weaver, která si na jaře posteskla, že nabídku k dalšímu návratu nedostala.
Ghostbusters: Frozen Empire půjde do kin 28. března příštího roku, kdy mu největší konkurencí bude o dva týdny dříve uvedená Duna: část druhá. Vzhledem k popularitě látky a obrozené návštěvnosti kin se předpokládá, že film svými tržbami překoná všechny ostatní díly (bez započtení inflace) a celkový zisk série posune nad miliardu dolarů. Budete u toho?