Krotitelé duchů: Odkaz

71%
Krotitelé duchů: Odkaz

Režisér Jason Reitman a producent Ivan Reitman uvádějí další kapitolu z původního příběhu Krotitelů duchů. Ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. (Falcon)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Krotitelé duchů jsou zpátky! a je to podívaná hodna svých předchůdců. Tu hrůzu co před pár lety zpachtil Feig už navždy pusťte z hlavy a užívejte si návrat ke klasice. Tohle je fanservis jak má být! Zatímco Spiderman v tomto selhával a vše tomu podřizoval, tak noví Krotitelé z toho dokázali vytěžit maximum aniž by to působilo prvoplánovaně. Oni se na té vlně nostalgie tak příjemně vezou a každá další vzpomínka původní filmy jen potěší. Líbí se mi i to zanechání vizuální podoby duchu a monster. Proč měnit něco co fandové milují a co funguje, že jo? Dětští herci byly hodně super a i díky nim jsem si film tak užil. Z dospělých nejvíce vyčnívá Rudd, který dostal prostoru tak akorát, protože by si jinak mohl ukrást film pro sebe a to nikdo nechce. Každopádně jeho učitel byl dobrou humornou vložkou. Návrat samotných Krotitelů je jen třešničkou na dortu a samotné finále emocionální bombou, která po celý film čekala na odpálení. Věřím, že každý pořádný fanda se jen těžko ubrání slzám. Hodně dojemné a důstojné rozloučení. Z celého filmu jde cítit, že mladý Reitman značku miluje a že přesně ví co dělá. Perfektně skloubil humor, akci a napětí. Tohle je film od fanouška fanouškům. Pokud film i finančně uspěje, tak věřím a doufám v další pokračování. Moc jsem si tuhle dobrodružnou jízdu užil.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Když už natočit pokračování nějaké série, či kultovního filmu, tak takhle. I když jsem se s partou nových dětských krotitelů duchů moc neztotožnil, tak to okolo je pěkné. Film čerpá z toho, co bylo v předchozích dílech dobré, má to napětí a hororový podtext, který je zřejmě záměrně snižován až komickým vzhledem některých démonu.. asi aby to bylo i pro děti :) Návrat původních krotitelů na konci.. krásná nostalgie.. Celkově se mi film líbil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
5
Ženský restart ´Krotitelé duchů´ (2016), vlivem zpolitizované genderové rovnoprávnosti a  fanatického dosazování žen do pozice původních mužských postav, komerčně nevyšel a tak se tvůrci rozhodli oprášit starou dobrou partu, avšak ke generaci dál a to plně v rámci dětského filmu. A navíc udělali takový tvůrčí majstrštyk, že zcela ignorují druhé volné pokračování ´Krotitelé duchů 2 (1989). Celý koncept tohoto filmu se veze v nostalgické atmosféře a to tak silně, že jako samostatný film by se stal zcela nepochopený. Atmosféra je příznačná, pro změnu se odehrává někde na venkově a jako ryze dětský film se plnohodnotně prezentuje v rodinném kabátě, čímž bohužel hodně na své zajímavosti od původních filmů ztrácí. A jako celek je to hlavně ohromná pocta Haroldu Ramisovi, který bohužel v roce 2014 zemřel. Jeho postavou to celé začíná, aniž by jsme poznali, že je to právě on. Emocionální scéna  s ním přichází až na samém konci, což bourá původní koncept námětu. První dobrý duch, kterého není potřeba chytit? Návrat zbylých tří do akce, tedy ve svých rolích Dana Aykroyda, Billa Murrayho a Ernieho Hudsona, až na samém konci je spíše trapné, než chvályhodné. Rozhodně se měli objevit daleko dříve. A přítomnost Sigourney Weaver až v závěrečné titulkové scéně má smysl jaký? Každopádně i zde je nutností počkat na potitulkovou scénu, která je v odpovědi na ní dosti nerozhodná? Co naznačuje? Dějové navazování snímkem ´Krotitelé duchů 2´ (1989) a nebo na něco případně dalšího? Hapruje v tom právě Harold Ramis. Buď jak buď. Tento snímek není nic jiného než další snaha oživit kdysi velmi populární filmový fenomén, čímž se svým způsobem snaží diváky přesvědčit, že svět v rámci fantazie paranormálních aktivit nekončí a že číslo 555-2368 je stále aktivní pro každého, kdo to bude potřebovat. Zůstalo to však někde na půl cesty.


Dodatečné informace

Původní název:
Ghostbusters: Afterlife (více)
  • USA Krotitelé duchů: Odkaz
  • USA Ghostbusters: Afterlife
  • USA Ghostbusters 3
Premiéra v ČR:
6. 1. 2022
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
191 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Krotitelé duchů: Odkaz je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Krotitelé duchů: Odkaz


Podobné


Powered byJustWatch