Nová Sněhurka je prý katastrofa, u které se Disney bojí, že zabije další remaky

Nová Sněhurka je prý katastrofa, u které se Disney bojí, že zabije další remaky
Sněhurka | Disney
Malá mořská víla vyšla studio téměř na tři sta milionů dolarů. Tu samou cifru si odnesla z amerických kin, což samo o sobě samozřejmě na pokrytí všech nákladů nestačí, jde však rozhodně o velmi dobrém číslu. Ve světě nicméně příliš nezaujala. Celkové tržby se zastavily na 569 milionech, což není vedle ostatních hraných remaků žádný zázrak. Až do minulého týdne měla být Sněhurka tím, kdo v březnu 2024 zkusí opět najet na miliardovou vlnu ostatních Disneyho remaků. Studio však nakonec premiéru odsunulo až na 21. března 2025. Prý proto, že je společnost z přijetí filmu velmi nervózní.
Budoucí Sněhurka už štve celé ideové spektrum. Stala se maskotem korporátního popfeminismu
Téma20. 8. 2023
Budoucí Sněhurka už štve celé ideové spektrum. Stala se maskotem korporátního popfeminismu
Tuto informaci zatím berte s rezervou, ale podle deníku The Daily Mail nebyla Sněhurka odložena primárně kvůli stávce SAG-AFTRA, která brání hercům ve filmových a televizních produkcích propagovat své projekty, pokud nedojde ke zvláštní dohodě, ale spíš kvůli snaze zabránit finanční katastrofě. Jeden ze zasvěcených zdrojů deníku řekl, že Disney údajně „přemýšlí, co dělat s průšvihem za 330 milionů dolarů“, přičemž mizerný výsledek přirovnávali k nechvalně proslulým Cats z roku 2019. „V Disney museli Sněhurku odložit, protože na ni dali strašně moc peněz, a pokud film propadne, může to samo o sobě ochromit budoucí remaky i případné další díly,“ uvedl zdroj.
Taylor Swift
Cats | Universal Pictures
Okolo hrané Sněhurky stihlo za její krátkou existenci vzniknout už několik kontroverzí. Studio například původně pod nátlakem chtělo úplně vynechat trpaslíky (protože v dnešní době už je takové označení necitlivé, proto také absentuje v názvu) a dát místo nich malé muže. Syn režiséra původní animované Sněhurky zase prohlásil, že s takovou podobou nového zpracování by jeho otec nesouhlasil. A pak je tu Peter Dinklage, který by nejraději původní film pro jeho pojetí spálil.
Zda bude nová Sněhurka opravdu takový průšvih, jak se začíná proslýchat, to se teprve ukáže. Jisté je, že si na premiéru počkáme skoro rok a půl, což rozhodně nevěstí nic dobrého.
Jak si hrané remaky v rámci hodnocení vedou, zjistíte v Kinobox žebříčku nejlepších pohádek na Disney+.