„Můžeme jim věřit?“ Na Netflix míří hvězdně obsazený apokalyptický psychothriller

„Můžeme jim věřit?“ Na Netflix míří hvězdně obsazený apokalyptický psychothriller
Nech svět světem | Netflix
Film vychází z chváleného, tři roky starého románu se stejným názvem. Pár měsíců po jeho uvedení Netflix vyhrál bitvu o práva na zfilmování a věci se daly do pohybu. Psaní scénáře i režie se ujal Sam Esmail, dosud spojený s chválenými seriály Mr. Robot (2015 – 2019) a Homecoming (2018 – 2020). K projektu se vzápětí přidalo několik slavných jmen, a i když Denzela Washingtona nakonec nahradil Mahershala Ali, vedle Julie Roberts, Ethana Hawkea a Kevina Bacona se jistě neztratí.
Nech svět světem: trailer | Netflix
Apokalyptickou atmosférou prosycený příběh sleduje rodinu, jejíž dovolenou na Long Islandu naruší otec s dcerou nesoucí neblahé zprávy o nebezpečném kybernetickém útoku. Dvě rodiny se následně musejí potýkat nejen s nepřehlednými změnami v okolním světě, ale i se vzájemnou nedůvěrou.
Oficiální anotace i akčními momenty nabitý trailer zatím nechávají dostatek prostoru k přemítání, jak asi bude vypadat výsledek. Půjde spíše o technofobickou fresku o konci světa v důsledku našeho přílišného spoléhání na technologie, anebo o psychologické rodinné drama, v němž je společenská krize jen katalyzátorem dlouho potlačovaných problémů?
Nech svět světem
Nech svět světem
68%
To zatím vědí snad jen čtenáři a čtenářky knižní předlohy. My ostatní to zjistíme už 8. prosince, kdy se film objeví na Netflixu. Zatím se můžete podívat na žebříček nejlepších letošních filmů, které jsou na Netflixu ke zhlédnutí.

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.