Julia Roberts se vrací v nervydrásajícím dramatu o konci světa s oscarovým týmem

Julia Roberts se vrací v nervydrásajícím dramatu o konci světa s oscarovým týmem
Nech svět světem | Netflix
Po pěti letech obzvlášť urputné tvůrčí nečinnosti Roberts konečně chystá další hlavní roli v dost ambiciózním filmu. V dramatu Nech svět světem stane vedle Ethana Hawkea, Mahershala Aliho a Kevina Bacona. Pro Netflix ho režíruje Sam Esmail, jenž je doposud spojovaný hlavně se seriály Mr. Robot a Homecoming.
Nech svět světem
Nech svět světem
68%
Od jeho celovečerního filmu tedy můžeme očekávat další popové psychologické drama s chytlavou zápletkou a citem pro současné trendy. Přesné detaily o ději tvůrci zatím drží pod pokličkou, díky zprávě a sérii fotografií z Vanity Fair však můžeme začít skládat střípky. Setkáme se se dvěma běžnými rodinami na jejich dovolené, během níž je zastihne nejasná apokalyptická událost. V jejich životě nezůstane kámen na kameni a oni se s tím musí na místě vypořádat.
Nech svět světem: teaser trailer | Netflix
Esmaila nezajímají scény destrukce a obecně spektákl, chce nabídnout studii svých postav, jež na události reagují. „Během sledování nevíte, co očekávat v další scéně. Dokonce ani s koncem filmu nezůstanete v klidu a budete tápat, co bude s hrdiny dál,“ slibuje režisér. Snad se neozvou znalci knižní předlohy Rumaana Alama, aby nám zkazili radost. Režisér se také rozplývá nad svým hvězdným obsazením v čele s oscarovým triem Roberts, Hawke a Ali. Všichni se mu prý zcela odevzdali a předvedli strhující výkony postav tváří v tvář extrémně vyhraněné situaci.
Světovou premiéru snímek bude mít na AFI festivalu 25. října a na Netlixu se dočká uvedení 8. prosince.
Zatím se podívejte na seznam nejlepších filmů na Netflixu podle databáze Kinoboxu.