Share? Nový mysteriózní thriller ukazuje sociální experiment jako hotovou noční můru

Share? Nový mysteriózní thriller ukazuje sociální experiment jako hotovou noční můru
Share? | XYZ Films
Intenzivní minutu a půl dlouhý trailer představuje jednoduchou, avšak mrazivou premisu. Nejmenovaný hlavní hrdina, kterého hraje Melvin Gregg (Cesta zpátky), se probudí v místnosti bez jakéhokoli kontextu. Uvězněný v pasti si rychle uvědomí, že aby přežil, musí bavit diváky. A není na to sám.
Share?
Share?
53%
Společně s ním jsou uvěznění i další v podání Bradleyho Whitforda (Uteč) a Alicy Bragy (Já, legenda). Navzájem sice komunikují, ale neví, jak se na místo dostali, jak dlouho tam budou a jestli se někdy dostanou na svobodu. Jediné, co mohou, je dělat si navzájem společnost a bavit neviditelné masy prostřednictvím sociálních sítí a doufat, že nezešílí. Což v tomhle nezvyklém vězení není lehké.
Ačkoli je snímek Share? studiem označovaný za mysteriózní sci-fi, v traileru mnohokrát pracuje s hororovými prvky. Nedá se proto vyloučit, že si na své přijdou milovníci vražedné hry typu Saw.
Share?: trailer | XYZ Films
Úhel pohledu sociálních médií, který bude rozhodovat o životě a smrti nedobrovolných účastníků, také nahrává dnešnímu „skutečnému hororu“, kdy jsou klikání a sdílení tím, co pohání naše společenské zájmy. Nakonec i název filmu Share? (Sdílet?) naznačuje hru s morálním kompasem diváků a divaček a pokládá jim otázku: Sledovali byste podobnou věc, kdybyste měli možnost?
Share? vstoupí do vybraných amerických kin a na VOD již 10. listopadu 2023. O českém datu premiéry v tuhle chvíli bohužel nic nevíme, pokud však bude výsledek alespoň zpola tak výživný, jak se uvolněná upoutávka tváří, nepochybně si Share? najde cestu i do naší distribuční sítě.
Podívejte se na seznam nejlepších mysteriózních filmů roku podle databáze Kinoboxu.

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.