Herní hit Stray, kyberpunk z kočičí perspektivy, se dočká filmové verze

Herní hit Stray, kyberpunk z kočičí perspektivy, se dočká filmové verze
Stray | BlueTwelve Studio
„Stray je dobrodružná hra z pohledu třetí osoby s kočičí hlavní hrdinkou, zasazená do podrobně zpracovaných, neonem prozářených uliček chátrajícího kyberměsta a potemnělých prostředí jeho sešlých zákoutí. Prolézejte skrz naskrz okolí, braňte se nečekaným hrozbám a vyřešte tajemství tohoto nehostinného místa obývaného zvídavými droidy a nebezpečnými stvořeními,“ stojí v popisu hry. A ano, jedním tlačítkem hráč samozřejmě mňouká.
Stray: trailer | BlueTwelve Studio
Herní předloha se dočkala fantastického přijetí a je to, jakkoli to může znít zvláštně, téměř až roztomilý zážitek. Ve světě Stray již lidé neexistují, zůstali po nich však robotičtí pomocníci, kteří se snaží nějak fungovat. Jejich příběhy jsou často komické a dojemné zároveň. Hlavní hrdinka je normální kočka, nemluví, ale navzdory tomu jí nechybí osobnost.
A pak je tu vizuální stránka, u níž srdce každého milovníka Blade Runnera zaplesá. Jde jednoznačně o materiál, který bude velkému plátnu slušet. Je nicméně otázkou, zda se oznámený animovaný film nakonec, stejně jako Nimona, nepodívá přímo na Netflix. To však studio zatím neuvedlo. Stejně tak neznáme datum premiéry.
A určitě nevynechejte Kinobox žebříček nejlepších animáků na Netflixu. Je z čeho vybírat.