„Nesmíme si vybírat odpad.“ Hvězda Shazama nadává na Hollywood, ale je všem pro smích

„Nesmíme si vybírat odpad.“ Hvězda Shazama nadává na Hollywood, ale je všem pro smích
Shazam! (2019) | Warner Bros.
Herec a v tuto chvíli už zřejmě i profesionální provokatér Zachary Levi se neubránil dalšímu rýpání do filmového průmyslu. Stejně jako v případě jeho nedávné mrzutosti ohledně toho, že na nepodařené pokračování Shazamu! nepřišel do kin dostatek diváků a divaček, se však pouze ukazuje Leviho nesoudnost a neschopnost vidět si na špičku nosu.
Levi stále nemůže uvěřit selhání Shazama. Viní osobní nenávist a doufá ve znovuobjevení
Filmy27. 7. 2023
Levi stále nemůže uvěřit selhání Shazama. Viní osobní nenávist a doufá ve znovuobjevení

Hloupá pravidla

Jen pár dní po nešťastných tvrzeních ohledně neuspokojivé návštěvnosti Shazamu! Levi musel vysvětlovat další své výroky, v nichž současná stávková pravidla herecké asociace SAG-AFTRA označil za hloupá. The Hollywood Reporter totiž informoval o Leviho stížnostech v rámci comic conu konaného v anglickém Manchesteru, podle nichž herec nesměl mluvit o svých minulých ani budoucích projektech, což považoval za nespravedlnost vůči fanouškovské obci.
Zachary Levi
Zachary Levi

Herec, Výkonný producent

6.8
Později samozřejmě od vyhrocené rétoriky ustoupil a vyhlásil podporu herecké i scenáristické stávce: „Zůstávám otevřeným kritikem vykořisťovatelského systému, kterému čelíme celých 25 let, co se pohybuji v tomto oboru. Tato stávka je nezbytná k ochraně nás samotných, našich autorů a všech pracujících ve výrobě, díky nimž se průmysl hýbe.“

Nechoďte na odpad!

Aby toho však nebylo málo, Levi se o několik týdnů později účastnil další fanouškovské akce a opět se to neobešlo bez nevhodných poznámek. Entertainment Weekly popsal jeho vystoupení na Fan Expo v Chicagu.
Zachary Levi
Shazam! Hněv bohů | Warner Bros.
„Mám pocit, že množství obsahu, který přichází z Hollywoodu, je odpad – nemají dostatečný zájem, aby pro vás, publikum, dělali něco skutečně skvělého. Prostě nemají. Jak často se vám stává, že se podíváte na trailer a řeknete si: ‚Proboha, to vypadá úžasně!‘, pak jdete na samotný film a říkáte si: ‚To je všechno?‘ Oni totiž vědí, že jakmile si koupíte lístek a sedíte v kině, dostali z vás peníze,“ vykládal Levi nadšeným posluchačům. A dodal: „Jediný způsob, jak to můžeme změnit, je aktivně si nevybírat odpad. To snad pomůže.“
V poslední větě má Levi navzdory své nesoudnosti přece jen pravdu. Letos na jaře uvedený druhý Shazam! s podtitulem Hněv bohů schytal velmi vlažné recenze, na serveru Rotten Tomatoes má průměrné hodnocení 5,6/10 a pouze 49 % kritiků a kritiček mu udělilo pomyslný palec nahoru. 60 % přiřknutých v naší recenzi a aktuální skóre 65 % od návštěvníků a návštěvnic Kinoboxu tak ještě představuje poměrně smířlivý výsledek – v nejlepším případě lze totiž druhého Shazama považovat za spotřební komiksovou oddychovku, čili zhruba za to, před čím Levi sám varuje.
Shazam! má v pokračování lepší formu, ale stále připomíná dětinského Deadpoola z výprodeje
Recenze21. 3. 2023
Shazam! má v pokračování lepší formu, ale stále připomíná dětinského Deadpoola z výprodeje
Globální publikum jej však poslechlo, neboť tržby sotva překonaly 125milionový rozpočet, film tak patří mezi nejvýraznější kasovní průšvihy letoška. „Lidem je třeba věřit,“ praví se s notnou dávkou ironie ve Formanově klasice Hoří, má panenko. A v případě Leviho druhořadé tvorby se skutečně ukazuje, že leckdo ještě opravdovou kvalitu od filmového odpadu odlišit dovede.
Můžete se také podívat na náš žebříček nejlepších filmů roku 2023, kde najdete spoustu vydařenějších snímků, než je druhý Shazam.